Κροατία: Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας

Επιβεβαιώθηκαν οι εξαιρετικά θερμές σχέσεις ανάμεσα στις δυο χώρες

by Times Newsroom

Αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Κροάτη πρωθυπουργό Αντρέι Πλενκοβιτς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Ζάγκρεμπ με τον πρόεδρο του κροατικού κοινοβουλίου Gordan Jandrokovic στην έδρα της κροατικής Βουλής.

Στη συνέχεια ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κροατίας Zoran Milatović. Πριν την επιστροφή του στην Αθήνα ο πρωθυπουργός θα γευματίσει με τον Κροάτη ομόλογο του Αντρέι Πλενκοβιτς.

Σε όλες τις συνομιλίες και συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κροατική πρωτεύουσα επιβεβαιώθηκαν οι εξαιρετικά θερμές σχέσεις ανάμεσα στις δυο χώρες. Επίσης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, διαπιστώθηκε συντονισμός σε ζητήματα ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος καθώς και συναντίληψη στο προσφυγικό-μεταναστευτικό όπου η Κροατία απέδωσε τα εύσημα στην Ελλάδα για την πολιτική της.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας τις δηλώσεις του, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Κροάτη ομόλογό του, Αντρέι Πλένκοβιτς, εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του στο Ζάγκρεμπ, ευχήθηκε να επουλωθούν οι πληγές από τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν την Κροατία και είπε ότι, «ζήσαμε και στην Ελλάδα παρόμοιες καταστάσεις και αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες τέτοιων προκλήσεων».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή