Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Βοιωτίας: Οι γαλακτοβιομηχανίες δεν δέχτηκαν να αγοράζουν το γάλα του και προχώρησε σε καθετοποίηση παραγωγής

by Times Newsroom 1

Με τον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Βοιωτίας συναντήθηκε, στις 6/11/2018, η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου. Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν την υποδομή και τον εκσυγχρονισμό εγκαταστάσεων καθετοποίησης των προϊόντων του συνεταιρισμού. Ο συνεταιρισμός αποφάσισε να προχωρήσει σε καθετοποίηση της παραγωγής και επειδή μεγάλος αριθμός κτηνοτρόφων θέλει να ενταχθεί σε αυτόν ζητά, από το Υπουργείο Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, να ενταχθεί σε προγράμματα για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του ώστε να αυξήσει τα μέλη του.

Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο κ. Δημήτρης Δανιάς, πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Βοιωτίας, «ξεκινήσαμε με 20 κτηνοτρόφους από διάφορα μέρη της Βοιωτίας για να σώσουμε τις κτηνοτροφικές μονάδες τους μετά τις σημαντικές μειώσεις της τιμής παραγωγού αιγοπρόβειου γάλακτος. Πολύ σύντομα αποκτήσαμε 72 μέλη».

Και προσθέτει: «Αγοράσαμε και διαθέσαμε παγολεκάνες στους κτηνοτρόφους μέλη μας και στη συνέχεια πήραμε δύο οχήματα μεταφοράς γάλακτος. Ζητήσαμε προσφορές από τρεις γαλακτοβιομηχανίες και μας έδιναν τιμή στα 70-75 λεπτά το κιλό. Μάλιστα κάποιοι μας δήλωσαν ότι «δεν θέλουν να αγοράσουν γάλα από συνεταιρισμούς».

Μετά από αυτό αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε καθετοποίηση της παραγωγής μας. Ήρθαμε σε συνεργασία με το ΓΠΑ και αγοράσαμε ένα εργαστήριο για να κάνουμε τους ελέγχους στο γάλα. Επίσης προχωρήσαμε σε συνεργασία με δύο τυροκομία της περιοχής μας. Θα τους προμηθεύουμε περίπου 3-4 τόνους γάλακτος καθημερινά και θα το κάνουν τυριά. Μάλιστα ήρθαμε σε συμφωνία και τα τελικά προϊόντα μας θα πωλούνται στα καταστήματα των νομών Φθιώτιδας, Φωκίδας και Βοιωτίας.

Όμως επειδή υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από κτηνοτρόφους να ενταχθούν στο συνεταιρισμό μας, ζητήσαμε από την κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου να μας δώσει τη δυνατότητα να ενταχθούν τα τυροκομεία σε κάποιο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και αύξησης της παραγωγικότητας των εγκαταστάσεων τους. Όπως μας απάντησε η Υφυπουργός, σε λίγους μήνες θα «ανοίξουν» οι νέες δράσεις του Αναπτυξιακού και θα μπορέσει αυτό να γίνει».

http://www.agrotypos.gr

Σχόλια

No tags for this post.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή