Κύπελλο Ελλάδας: Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ διεκδικούν απόψε το τρόπαιο

Κύπελλο Ελλάδας: Απόψε (8:00 μ.μ. CosmoteSport-1 HD) Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ στο μεγάλο ραντεβού τους στο Ολυμπιακό Στάδιο με έπαθλο το βαρύτιμο τρόπαιο.

by Times Newsroom

Κύπελλο Ελλάδας-Παναθηναϊκός

Η ώρα έφτασε! Ο Παναθηναϊκός απόψε στις 20:00 διεκδικεί το πρώτο του τρόπαιο μετά το 2014 στον τελικό του Kυπέλλου Ελλάδος. Παίκτες και Γιοβάνοβιτς είναι έτοιμοι και «διψούν» για την κατάκτησή του. Το κλίμα στην ομάδα είναι ιδανικό, άπαντες είναι προσηλωμένοι στο στόχο για τον οποίο έχουν δουλέψει και προπονηθεί πολύ σκληρά κατά τη διάρκεια όλης της σεζόν.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου στον αγώνα είπε:

«Είμαστε μια ομάδα που έχει όλο τον ενθουσιασμό μαζί της, σίγουρα θέλουμε να είμαστε εμείς αυτοί που θα το πάρουν. Επρεπε να ανταποκριθούμε σε πολλές δυσκολίες και είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Αυτοί αισθάνονται τη μεγαλύτερη πίεση και δεν μπορώ να έχω κανένα παράπονο από τη συμπεριφορά τους μέχρι σήμερα. Εχουμε διάθεση για μια διάκριση που θα έχει μεγάλη σημασία για το μέλλον της ομάδας και τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, οι οποίοι περιμένουν να δουν μία ομάδα που θα τους αντιπροσωπεύει. Πάμε να το διεκδικήσουμε (το Κύπελλο) και να πανηγυρίσουμε στο τέλος».

Από τη μεριά του ο αρχηγός της ομάδας Δημήτρης Κουρμπέλης τόνισε:

«Ολα τα παιδιά εκπροσωπούμε πολλές χιλιάδες κόσμου και θέλουμε να τους κάνουμε υπερήφανους. Η ομάδα έχει χρόνια να βρεθεί σε έναν τελικό Κυπέλλου, οκτώ χρόνια είναι πάρα πολλά για τον Παναθηναϊκό. Και ελπίζουμε στο τέλος να πανηγυρίζουμε όλοι μαζί. Αυτή τη χρονιά έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προόδου, εξασφαλίσαμε τη συμμετοχή μας σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση και πλέον μας έχει μείνει ο τελευταίος μας στόχος, χρονικά, ένα στόχο που είχαμε θέσει από την αρχή της σεζόν όμως, και πιστέψτε με όλοι το θέλουμε σαν τρελοί αυτό το τρόπαιο».

Το πλάνο του Γιοβάνοβιτς

Ανετος όσον αφορά τα αγωνιστικά του πλάνα είναι ο Γιοβάνοβιτς, καθώς δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής. Μοναδικός απόντας ο τιμωρημένος Μακέντα. Στην αποστολή που ανακοίνωσε ο Σέρβος βρίσκονται οι Διούδης, Μπρινιόλι, Ξενόπουλος, Χριστογεώργος, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Ρουμπέν, Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης, Αϊτόρ, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Γκατσίνοβιτς, Μαουρίσιο, Βιτάλ, Βαγιαννίδης, Σιδεράς.

Ο Μπρινιόλι θα είναι κάτω από τα δοκάρια, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στο κέντρο θα είναι οι Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες και Γκατσίνοβιτς, στα άκρα της επίθεσης οι Παλάσιος, Αϊτόρ και στην κορυφή πιθανότατα ο Ιωαννίδης, με τον Καρλίτος όμως να διεκδικεί θέση βασικού.

Τακτικά, θα δούμε έναν Παναθηναϊκό που θα θελήσει να έχει αυτός την μπάλα στα πόδια του, να ορίζει εκείνος το ρυθμό, χωρίς όμως να παίρνει ρίσκα και βιαστικές αποφάσεις. Πρώτα θέλει να περιορίσει τον ΠΑΟΚ και στη συνέχεια να επιτεθεί.

Κύπελλο Ελλάδας: Πάνοπλος ο ΠΑΟΚ

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» φιλοδοξεί να γίνει κατακτώντας το τρόπαιο για 5η φορά μέσα σε μια 6ετία η 2η πιο επιτυχημένη ομάδα στο θεσμό σ’ ανάλογη χρονική περίοδο μετά τον Ολυμπιακό που είχε επτά διαδοχικούς θριάμβους από το 1957 ως και το 1963. «Δεν παίζουμε απλά έναν τελικό αύριο.

Ο ΠΑΟΚ φέτος έφτασε στους οκτώ της Ευρώπης, βγήκε δεύτερος στο πρωτάθλημα και θα είναι ιδανικό να πάρει το Κύπελλο. Εχουμε πολύ μεγάλο κίνητρο και οι παίκτες έχουν καλή ψυχολογία.

Γνωρίζουμε ότι φέτος περάσαμε από όλα τα στάδια. Καλές στιγμές, κακές στιγμές, χαρές, στεναχώριες, αλλά οι παίκτες αντιλαμβάνονται τι διακυβεύεται αύριο στον τελικό», τόνισε ο Ραζβάν Λουτσέσκου για να προσθέσει: «Παίζουμε για να έχουμε μια από τις τέσσερις πιο πετυχημένες σεζόν στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Εχουμε αυτοπεποίθηση και συγκέντρωση που αρμόζει για έναν τελικό και βάζοντας όλα αυτά στο τραπέζι, το κίνητρο βρίσκεται στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο».

Ο Ρουμάνος τεχνικός που συμπεριέλαβε στην αποστολή για την Αθήνα άπαντες τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές δεν θέλησε να αποκαλύψει τα πλάνα του για την 11άδα, επισημαίνοντας με αφορμή ερώτηση για τον Αουγκούστο ότι «όλοι πρέπει να πιέσουν τους εαυτούς τους περισσότερο από ό,τι σε όλη την ολόκληρη χρονιά».

Από την πλευρά του ο Αντελίνο Βιεϊρίνια έπλεξε το εγκώμιο του προπονητή του και επεσήμανε: «Στους τελικούς μετράει το αποτέλεσμα, όχι το θέαμα ή οι ευκαιρίες. Γνωρίζουμε τι έχουμε περάσει για να φτάσουμε εδώ, αλλά το σημαντικό είναι ο τίτλος, το αποτέλεσμα».

Το σχέδιο του Λουτσέσκου

Ουκ ολίγα είναι τα ερωτηματικά αναφορικά με τους 11 εκλεκτούς του Ραζβάν Λουτσέσκου για τον αυριανό τελικό.

Και αυτά προκύπτουν κύρια από το γεγονός ότι αρκετοί από εκείνους που πιθανότατα θα ήταν στις επιλογές του για το μεγάλο ραντεβού μόλις πρόσφατα επέστρεψαν από τραυματισμούς. Το βασικό πρόβλημα εντοπίζεται μεσοεπιθετικά, όπου με εξαίρεση τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς ουδείς είναι απόλυτα σίγουρος για να ξεκινήσει. Πολλές ελπίδες έχει ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, δεν είναι διόλου απίθανο να είναι σ’ αυτή και ο Ελ Καντουρί, αν και με λιγότερες πιθανότητες από τον Ολλανδό, ενώ πολύ δύσκολα θα γίνει έκπληξη με παρουσία του Ντόουγκλας Αουγκούστο. Αλλά και στον άξονα της μεσαίας γραμμής ο Στέφαν Σβαμπ με την εξαιρετική του εμφάνιση την περασμένη Τρίτη διεκδικεί μια θέση από τους Χάρη Τσιγγάρα και Γιασμίν Κούρτιτς, αν και δεν αποκλείεται να επιλεγούν και οι τρεις. Από εκεί και πέρα μάλλον θα προτιμηθεί στην αιχμή του δόρατος ο Τσούμπα Ακπομ, ενώ στα μετόπισθεν σίγουροι είναι, πέραν του μόνιμου κάτω από τα δοκάρια Αλέξανδρου Πασχαλάκη, οι Ινγκι Ινγκασον, Ανχελ Κρέσπο και Λευτέρης Λύρατζης ενώ στα αριστερά πιθανότερη λύση λόγω μεγαλύτερης ετοιμότητας από τον Αντελίνο Βιεϊρίνια είναι αυτή του Σίντκλεϊ Φερέιρα.

Κύπελλο Ελλάδας: Εξονυχιστικοί έλεγχοι και κάμερες παντού

Με δρακόντεια μέτρα που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν ισχυρή αστυνομική παρουσία, ελέγχους ταυτοπροσωπίας σε όλους, ονομαστικά εισιτήρια και χρήση των 40 καμερών του ΟΑΚΑ θα γίνει ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Οι θύρες του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας θα ανοίξουν για το κοινό στις 16:00, δηλαδή τέσσερις ώρες πριν την προγραμματισμένη έναρξη του τελικού (20:00). Η ΕΠΟ απευθύνει θερμή παράκληση προς όλους όσοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο, πρόσκληση ή διαπίστευση, να προσέλθουν στο ΟΑΚΑ όσο το δυνατόν νωρίτερα, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν στις πολλαπλές ζώνες ελέγχου και από τα ιδιαιτέρως αυστηρά μέτρα ασφαλείας που ενδεχομένως να προκαλέσουν καθυστερήσεις στην είσοδο των φιλάθλων στις κερκίδες.

Υποχρεωτικά τα στοιχεία ταυτοποίησης

Απαντες πρέπει να έχουν απαραιτήτως μαζί τους στοιχεία ταυτοποίησης (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο κ.τ.λ.) διότι θα χρειαστεί να τα επιδείξουν για να εισέλθουν στην εγκατάσταση. Πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του αγώνα, η εγκατάσταση θα τελεί υπό τον έλεγχο της Αστυνομίας και καθίσταται σαφές ότι η προσέγγιση του ΟΑΚΑ δεν θα είναι δυνατή για οιονδήποτε δεν έχει στην κατοχή του εισιτήρια ή προσκλήσεις ή διαπιστεύσεις. Οσοι έχουν εισιτήρια για τη Θύρα 23 θα εισέλθουν από τη Θύρα 19, ενώ όσοι έχουν εισιτήρια για τη Θύρα 31 θα εισέλθουν από τη Θύρα 29.

Σημειώνεται ότι από την αστυνομία έχει ανακοινωθεί ότι: Οι θεατές που είναι εφοδιασμένοι με εισιτήρια για τις θύρες 1 έως 7Α και τις θύρες 31 έως 35, θα εισέρχονται από τις πύλες 4 και 35 και θα έχουν πρόσβαση στο συγκρότημα ΟΑΚΑ από τη Λεωφόρο Κύμης και το σταθμό ΗΣΑΠ «Ειρήνη».

Οι θεατές που είναι εφοδιασμένοι με εισιτήρια για τις θύρες 11Β έως 17 και τις θύρες 19 έως 22, θα εισέρχονται από τις πύλες 12 και 19 και θα έχουν πρόσβαση στο συγκρότημα ΟΑΚΑ είτε από την ανατολική είσοδο είτε από την οδό Αγησιλάου (πεζογέφυρα ΙΑΣΩ).

Οι θεατές που θα μετακινηθούν οργανωμένα με λεωφορεία και οχήματα, από τη Θεσσαλονίκη και την Ανατολική Μακεδονία & Θράκη προς την Αθήνα, το πρωί της ίδιας ημέρας (21-05-2022) και συγκεκριμένα κατά τις ώρες 06:00 – 08:00 θα συγκεντρωθούν για τη διενέργεια ελέγχου στα διόδια Μαλγάρων.

Εν συνεχεία κατά την άφιξή τους στο στάδιο ΟΑΚΑ, θα αποβιβάζονται και θα κατευθύνονται στις πύλες 12 και 19 από όπου θα εισέρχονται στις θύρες.

Κύπελλο Ελλάδας:  Θα τραγουδήσει η Josephine 

Το τελετουργικό του τελικού Κυπέλλου Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ θα περιλαμβάνει πολλή μουσική από DJ, ενώ θα τραγουδήσει η Josephine. Λίγο πριν από τη σέντρα, η Φιλαρμονική Ορχήστρα και η Γυναικεία Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Αλίμου θα ψάλουν τον εθνικό μας ύμνο. Ο Μίμης Δομάζος και ο Σταύρος Σαράφης θα μεταφέρουν το τρόπαιο και θα το τοποθετήσουν στο ειδικό βάθρο, η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Τυφλών θα δημιουργήσει διάδρομο εισόδου των δύο φιναλίστ στον αγωνιστικό χώρο, ενώ οι ποδοσφαιριστές θα εισέλθουν στο ταρτάν συνοδεία παιδιών από δομές φιλοξενίας προσφύγων.

Κύπελλο Ελλάδας – Η ΧΡΥΣΗ ΒΙΒΛΟΣ: Οι κάτοχοι των τροπαίων

Ο Ολυμπιακός είναι επικεφαλής της σχετικής λίστας, ενώ όλοι οι κυπελλούχοι Ελλάδας και οι κατακτήσεις τροπαίων έχουν ως εξής:

 Ομάδα        Κύπελλα

  • Ολυμπιακός           28
  • Παναθηναϊκός        18
  • ΑΕΚ                      15
  • ΠΑΟΚ                   8
  • Πανιώνιος              2
  • Λάρισα                   2
  • Αρης                      1
  • Ηρακλής                1
  • ΟΦΗ                      1
  • Εθνικός                  1
  • Καστοριά               1

Στατιστικά με ενδιαφέρον

* Συνολικά 11 ομάδες έχουν κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας, ενώ υπάρχουν 8 που έφτασαν στον τελικό, όμως δεν πήραν το τρόπαιο. Αυτές είναι: Δόξα Δράμας, Ατρόμητος, Ιωνικός, Πιερικός, Αθηναϊκός, Απόλλων Σμ., Αστέρας Τρίπ., Ξάνθη.

* Η Αθήνα είναι η πόλη στην οποία έχουν καταλήξει τα περισσότερα Κύπελλα, 35 στον αριθμό, ακολουθεί με 29 τρόπαια ο Πειραιάς και η Θεσσαλονίκη με 10.

* Ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις, αλλά κατέχει και το ρεκόρ συνεχόμενων κατακτήσεων. Πήρε το Κύπελλο 5 σερί χρονιές, από το 1957 έως το 1961.

* Η ευρύτερη νίκη σε τελικό είναι το 7-1 σκορ με το οποίο νίκησε η ΑΕΚ τον Απόλλωνα τον Μάιο του 1996. Για την ΑΕΚ, είχαν πετύχει τότε 3 γκολ ο Τσιάρτας, 2 ο Μπατίστα, από ένα Κετσπάγια και Κωστής, ενώ για τον Απόλλωνα είχε σκοράρει ο Μπάρνιακ.

* Ο Γιώργος Σιδέρης του Ολυμπιακού είναι ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ σε τελικούς Κυπέλλου. Εχει πετύχει συνολικά 6. Ακολουθούν με 5 γκολ ο Δαρίβας και ο Πολυχρονίου του Ολυμπιακού, αλλά και ο Σαραβάκος του Παναθηναϊκού.

* Πέντε ποδοσφαιριστές έχουν πετύχει χατ-τρικ κι έγραψαν ιστορία σε τελικό. Πρώτος ήταν ο Κίτσος το 1932 για τον Αρη. Ακολούθησε ο Βάζος το 1947 για τον Ολυμπιακό, ο Τσιρώνης για την Καστοριά το 1980, ο Τσιάρτας για την ΑΕΚ στον τελικό του 1996 και πιο πρόσφατα ο Μάρκους Μπεργκ για τον Παναθηναϊκό, στη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 4-1 το 2014.

* Ο Θανάσης Μπέμπης (Ολυμπιακός) με 12 παρουσίες σε τελικό Κυπέλλου είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας. Ακολουθούν με 9 παρουσίες οι Πολυχρονίου (Ολυμπιακός), Δομάζος (Παναθηναϊκός, ΑΕΚ) και Κούδας (ΠΑΟΚ).

* Το ΟΑΚΑ είναι το γήπεδο που έχει φιλοξενήσει τους περισσότερους τελικούς Κυπέλλου, συνολικά 26 σε αριθμό. Ακολουθεί το γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας με 18 τελικούς και μετά το «Καραϊσκάκη» με 13.

Πηγή: EleftherosTypos.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com