Κύπρος- Αναστασιάδης: Θα δοθεί απάντηση στις νέες τουρκικές προκλήσεις στην Αμμόχωστο

Ο Κύπριος πρόεδρος χαρακτήρισε την κίνηση ως μια «απαράδεκτη νέα πρόκληση» και συμπλήρωσε: «Δεν θα την αφήσουμε απαρατήρητη, θα προβούμε στα δέοντα διαβήματα προς όσους σήμερα φαίνονται να είναι οι προασπιστές του Διεθνούς Δικαίου».

by Times Newsroom

Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης χαρακτήρισε το άνοιγμα τμήματος της παραλίας της Αμμοχώστου ως μια «απαράδεκτη πρόκληση» από μεριάς των Τούρκων και επαίνεσε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, δηλώνοντας ικανοποιημένος με τον τρόπο που ο Έλληνας πρωθυπουργός προέβαλε τα ζητήματα που αφορούν την ανατολική Μεσόγειο.

Όσον αφορά το άνοιγμα τμήματος της περιφραγμένης περιοχής του Βαρωσίου από τους Τούρκους, ο Κύπριος πρόεδρος χαρακτήρισε την κίνηση ως μια «απαράδεκτη νέα πρόκληση» και συμπλήρωσε: «Δεν θα την αφήσουμε απαρατήρητη, θα προβούμε στα δέοντα διαβήματα προς όσους σήμερα φαίνονται να είναι οι προασπιστές του Διεθνούς Δικαίου».

«Θα συνεχίσουμε να εμμένουμε ότι επιτέλους θέματα αρχής που προβάλλονται για την παραβίαση της κυριαρχίας μιας χώρας δεν μπορεί να παραγνωρίζουν την ίδια παραβίαση από μια άλλη χώρα, και ιδιαίτερα μια χώρα που προκαλεί συνεχώς τόσο τη διεθνή κοινότητα, όσο και τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, αλλά και τους μελλοντικούς εταίρους της, όπως προσδοκεί, της Ευρώπης», προσέθεσε σχετικά και με τη στάση της Τουρκίας.

Όσον αφορά την ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στο Κογκρέσο, ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε «απόλυτα ικανοποιημένος» με τον τρόπο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέβαλε τα ευρύτερα θέματα που αφορούν την ειρήνη στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά και ειδικότερα με τον τρόπο προβολής του κυπριακού προβλήματος, «πάντα μέσα στις σωστές διαστάσεις, μέσα και από τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Μπάιντεν, αλλά και με σειρά επαφών τόσο με το Κογκρέσο, όσο και με άλλους Αμερικανούς αξιωματούχους».

Ερωτηθείς σχετικά με τις αντιδράσεις της Τουρκίας στην ομιλία Μητσοτάκη, ο πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε πως και μόνο ο εκνευρισμός της Άγκυρας καταδεικνύει το πόσο ορθά ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει χειριστεί το όλο θέμα «και αυτό είναι κάτι που μας ικανοποιεί απόλυτα».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com