Κύπρος: Βανδαλισμοί σε πλάκα αφιερωμένη στον Δ. Χριστόφια

by Times Newsroom 1

Πλάκα που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, βανδάλισαν άγνωστοι στη Λάρνακα.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση στο διαδίκτυο, αναφέρεται ότι «άγνωστοι κρυμμένοι στην νύχτα, βανδάλισαν την πλάκα ονοματοδοσίας της Λεωφόρου Δημήτρη Χριστόφια με γαλάζια μπογιά, η οποία εγκαινιάστηκε πρόσφατα από τον δήμο Λάρνακας, προσπαθώντας να σβήσουν το όνομα του».

Όπως προσθέτει στη συνέχεια ο χρήστης, «γνωστοί βεβηλώνουν τον ίδιο καθημερινά. Ντροπή!».

Σε ανακοίνωσή της, η Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρει: “Η κυβέρνηση καταδικάζει τους βανδαλισμούς στην πλάκα ονοματοδοσίας της Λεωφόρου Δημήτρη Χριστόφια. Τέτοιες πράξεις συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος διχόνοιας και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές”.

ΑΚΕΛ: Ενέργεια θρασύδειλων ο βανδάλισμός πλάκας Χριστόφια

Ο χθεσινοβραδινός βανδαλισμός με γαλάζια μπογιά της πλάκας ονοματοδοσίας της λεωφόρου Δημήτρη Χριστόφια στη Λάρνακα συνιστά ενέργεια θρασύδειλων τραμπούκων που ματαιοπονούν νομιζόμενοι ότι θα θίξουν την μνήμη του πρώην Πρόεδρου της Δημοκρατίας και πρώην ΓΓ της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.
“Το ΑΚΕΛ διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι η μνήμη του Δημήτρη Χριστόφια, η πορεία εντιμότητας και οι αγώνες του για το λαό και την πατρίδα δεν μπορούν να αμαυρωθούν από τέτοιες ενέργειες.”

Την ίδια ώρα το ΑΚΕΛ καλεί τις αρχές να μεριμνήσουν για τον εντοπισμό των δραστών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή