Κυψέλη, πλατεία Αγ. Γεωργίου

by Times Newsroom 1

Η πλατεία Aγίου Γεωργίου στην Κυψέλη είναι μία από τις πιο ζωντανές της Αθήνας. Ακόμη και στα χρόνια της οικονομικής κρίσης ήταν η εξαίρεση στην περιρρέουσα μουντή ατμόσφαιρα. Δεν ήταν μόνο τα εστιατόρια που δεν έπαψαν να λειτουργούν. Ήταν και τα πιτσιρίκια που δεν έπαψαν να παίζουν, ακόμη και στα χρόνια που τα είχαν αποκλείσει από το Πεδίον του Αρεως.

Καμία σχέση όχι μόνο με τη γύρω περιοχή, αλλά και με τη σκοτεινιά που σε άρπαζε από τον λαιμό στο κέντρο της Αθήνας. Ας μην παραλείψω και την εκκλησία και τις υπέροχες τοιχογραφίες του Κόντογλου. Ενας πολιτισμένος τόπος. Εδώ και μερικές εβδομάδες η πλατεία υφίσταται ένα είδος εισβολής. Επαγγελματίες της αγανάκτησης, σουλατσαδόροι του μπάχαλου και τα διάφορα αποβλακωμένα ξεφτίδια που σέρνουν στην ουρά τους, την καταλαμβάνουν με μόνο στόχο να ακυρώσουν τη ζωή της και να επιβάλουν τον δικό τους νόμο. Ποιος είναι ο νόμος τους φάνηκε προχθές. Κάποιος τηλεφώνησε στην αστυνομία ότι κινδυνεύει, αστυνομικοί έσπευσαν να τον βοηθήσουν και βρέθηκαν αντιμέτωποι με καμιά διακοσαριά άτομα που τους επιτέθηκαν. Αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι «κάποιοι» οργανώνουν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου της Κυψέλης τα νέα Εξάρχεια της Αθήνας. Προσπαθούν να δημιουργήσουν τις συνθήκες ώστε η πλατεία να γίνει άβατο για την αστυνομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή