Κυρ. Μητσοτάκης: Την 1η Μαΐου θα αυξηθεί σημαντικά ο κατώτατος μισθός

«Μακάρι να έκαναν Συνέδριο κάθε χρόνο για να μας θυμίζουν από τι γλυτώσαμε, ένα αφόρητο μείγμα τοξικότητας, χυδαιολογίας, λαϊκισμού και εντάσεων που δεν αρμόζει σε κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης»

by Times Newsroom

«Την 1η Μαΐου, όπως έχω δεσμευθεί, θα αυξηθεί σημαντικά ο κατώτατος μισθόςγιατί το μέρισμα ανάπτυξης θα πρέπει να διανέμεται δίκαια όχι μόνον στις επιχειρήσεις, αλλά και στους εργαζομένους» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρέμβαση του στην προσυνεδριακή συζήτηση της Νέας Δημοκρατίας στη Νίκαια με θέμα την κοινωνική πολιτική και την ισότητα.

Ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε ότι η δεύτερη εντός του τρέχοντος έτους αύξηση του κατώτατου μισθού θα συνεκτιμά αφ ενός την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, αλλά και τον πληθωρισμό, που όπως είπε ροκανίζει το διαθέσιμο εισόδημα.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε, δε, πως η πλέον αποτελεσματική κοινωνική πολιτική είναι η μείωση της ανεργίας και η δημιουργία νέων, καλών θέσεων απασχόλησης, υπενθυμίζοντας πως εν μέσω ενός πολύ δύσκολου οικονομικού και πολιτικού περιβάλλοντος η κυβέρνηση της ΝΔ κατόρθωσε να μειώσει την ανεργία στο 12,8% από το 17,2%, που την παρέλαβε τον Ιούλιο του 2019. «Δεν θα είμαι ικανοποιημένος έως ότου αυτό το ποσοστό πέσει κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος δε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε χαρακτηριστικά: «Μακάρι να έκαναν Συνέδριο κάθε χρόνο για να μας θυμίζουν από τι γλυτώσαμε, ένα αφόρητο μείγμα τοξικότητας, χυδαιολογίας, λαϊκισμού και εντάσεων που δεν αρμόζει σε κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης έθεσε ακόμη ένα προεκλογικό δίλημμα: «εάν επιτύχαμε τόσα πολλά εν μέσω πανδημίας, εισβολής στον Έβρο και οξείας οικονομικής κρίσης φανταστείτε τι θα πετύχουμε σε μία 8ετία».

Επίσκεψη στη Σαλαμίνα

Με το δήμαρχο αλλά και φορείς της Σαλαμίνας αναμένεται να συναντηθεί σήμερα στις 10.30 ο πρωθυπουργός για να ενημερωθεί για τα προβλήματα του νησιού αλλά και τις προτεραιότητες που τίθενται για τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων. Βασικό θέμα η απευθείας οδική σύνδεση της Σαλαμίνας, καθώς μόνιμο άγχος των πολιτών είναι η έγκαιρη πρόσβαση σε νοσοκομείο, ενώ απαραίτητη είναι και η αναβάθμιση των σχολικών κτιριακών υποδομώνΣτο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί και η πορεία εκτέλεσης του έργου της υποθαλάσσιας σήραγγας της Σαλαμίνας που θα αναβαθμίσει όλη τη Δυτική Αττική. Σύμφωνα με τις μελέτες η ολοκλήρωση της υποθαλάσσιας σήραγγας που θα συνδέσει το Πέραμα με τη Σαλαμίνα θα μειώσει το χρόνο διέλευσης σε μόλις 5 λεπτά, από μισή ώρα που απαιτείται σήμερα μέσω φέρυ μποτ. Πρόκειται για ένα έργο αξίας 500 εκατ. ευρώ, ενώ χρονικά τοποθετείται εντός της επόμενης 4ετίας.

Στις εγκαταστάσεις της Ρεβυθούσας

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις εγκαταστάσεις του τερματικού σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στο νησί της Ρεβυθούσας συνοδευόμενος από τον υπουργό Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, καθώς στόχος της κυβέρνησης είναι η επέκταση της αποθηκευτικής ικανότητας του εν λόγω σταθμού με την προσθήκη μίας ακόμη πλωτής δεξαμενής στις 3 υπάρχουσες που θα λειτουργήσει ως επικουρικό μέσο αντιμετώπισης των αυξημένων αναγκών λόγω ενεργειακής κρίσης.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή