Κυριακίδου: 10.000 κλίνες διαθέσιμες στην ΕΕ για ασθενείς και τραυματίες από την Ουκρανία

«Είναι συγκλονιστικό να βλέπεις οικογένειες να διαλύονται, να διώχνονται από τα σπίτια τους εξαιτίας ενός παράλογου και παράνομου πολέμου» είπε η επίτροπος Υγείας της ΕΕ

by Times Newsroom

Στα πολωνο-ουκρανικά σύνορα βρέθηκε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου, η οποία ανέφερε ότι 10.000 κλίνες είναι διαθέσιμες στην ΕΕ για τους ασθενείς και τους τραυματίες από την Ουκρανία.

«Είναι συγκλονιστικό να βλέπεις οικογένειες να διαλύονται, να διώχνονται από τα σπίτια τους εξαιτίας ενός παράλογου και παράνομου πολέμου, χωρίς να ξέρουν τι τους ξημερώνει το αύριο», ανέφερε η Επίτροπος Υγείας.

Σημείωσε ότι «είναι συγκινητικό να βλέπεις την εξαιρετική αλληλεγγύη που δείχνει ο πολωνικός λαός, ο οποίος ανοίγει τα σπίτια του για να υποστηρίξει και να υποδεχτεί τους Ουκρανούς που φτάνουν εδώ».

«Η Ευρώπη είναι εδώ, στέκεται δίπλα στην Πολωνία και τον ουκρανικό λαό» προσέθεσε.

Η Ευρωπαία Επίτροπος υπογράμμισε ότι «θα κάνουμε τα πάντα ώστε να βοηθήσουμε και να διασφαλίσουμε τη συνέχιση της θεραπείας των ασθενών, ιδίως εκείνων που φέρουν τραύματα από τον βάρβαρο πόλεμο της Ρωσίας. Αλλά και εκείνων που πάσχουν από καρκίνο, ή άλλες ασθένειες. Έχουμε δημιουργήσει ένα ευρωπαϊκό σύστημα για την ασφαλή και άμεση μεταφορά ασθενών σε ευρωπαϊκά νοσοκομεία, ώστε να μειωθεί η πίεση από τα πολωνικά νοσοκομεία που δέχονται συνεχώς νέους πρόσφυγες που χρειάζονται ιατρική περίθαλψη».

«10.000 νοσοκομειακά κρεβάτια είναι διαθέσιμα σε διάφορα κράτη μέλη της ΕΕ και θα διασφαλίσουμε ότι θα φτάσουν σε αυτά οι ασθενείς και οι τραυματίες το ταχύτερο δυνατό» επισήμανε η Στέλλα Κυριακίδου.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή