Κυριακίδου: Η φόρμα εντοπισμού επιβατών επιτρέπει την ανίχνευση λοιμώξεων COVID-19 όσο το δυνατόν νωρίτερα

«Η φόρμα εντοπισμού επιβατών είναι πολύ σημαντική, καθώς μας επιτρέπει να ανιχνεύουμε τις λοιμώξεις από την COVID-19 όσο το δυνατόν νωρίτερα και στη συνέχεια να εργαστούμε για την απομόνωση των κρουσμάτων».

by Times Newsroom 1

Tη σημασία της χρήσης της φόρμας εντοπισμού επιβατών (PLF) υπογράμμισε η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου.

Ειδικότερα, σημείωσε ότι «η φόρμα εντοπισμού επιβατών είναι πολύ σημαντική, καθώς μας επιτρέπει να ανιχνεύουμε τις λοιμώξεις από την COVID-19 όσο το δυνατόν νωρίτερα και στη συνέχεια να εργαστούμε για την απομόνωση των κρουσμάτων».

Παράλληλα, επισήμανε ότι «η εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον υπογραμμίζει ξεκάθαρα την ανάγκη εμβολιασμού».

Η Ευρωπαία Επίτροπος ανέφερε ότι «όσο περισσότερο εμβολιάζουμε, τόσο μεγαλύτερα θα είναι τα οφέλη του εμβολιασμού. Αυτή είναι μια συλλογική προσπάθεια. Το 66% του συνολικού πληθυσμού της ΕΕ είναι πλέον πλήρως εμβολιασμένο και πρέπει να προχωρήσουμε με πλήρη εμβολιασμό και ενισχυτικές δόσεις».

Παράλληλα, η Στέλλα Κυριακίδου σημείωσε ότι πρέπει να εξεταστούν όλα τα εργαλεία που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία δύο χρόνια, «όπως η παρακολούθηση των λυμάτων για τον εντοπισμό πιθανών ιών».

«Έχουμε τα εμβόλιά μας, αλλά έχουμε και τη θεραπευτική μας στρατηγική που είναι επίσης πολύ σημαντικό μέρος της αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19. Η μετάλλαξη Όμικρον μάς δείχνει ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, πρέπει να δράσουμε γρήγορα και πρέπει να έχουμε τα κατάλληλα εργαλεία για έκτακτα περιστατικά δημόσιας υγείας» .

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή