Κυριάκος Μητσοτάκης: Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζόμενους του ΕΣΥ που κράτησαν όρθιο το σύστημα

Στην τελετή αποκαλυπτηρίων προτομής στη μνήμη του Δημήτρη Κρεμαστινού στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου βρέθηκε ο πρωθυπουργός

by Times Newsroom

Την ευγνωμοσύνη του, στους εργαζόμενους του Εθνικού Συστήματος Υγείας που «κράτησαν όρθιο το σύστημα, την κοινωνία στη δύσκολη μάχη την οποία δώσαμε κατά του κορονοϊού», εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος παρέστη στην τελετή αποκαλυπτηρίων προτομής στη μνήμη του Δημήτρη Κρεμαστινού στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

«Μέσα από την ίδια την πολιτική του διαδρομή ήθελε να αναβαθμίσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αυτό ήταν το όνειρό του, γι’ αυτό αγωνίστηκε. Και βέβαια το νοσοκομείο αυτό, το οποίο φέρει το όνομα του ίσως πιο γνωστού ασθενή του, του Ανδρέα Παπανδρέου, ήταν εν πολλοίς δικό του όραμα. Και ταύτισε στη συνέχεια τη δική του πορεία με την διαρκή του αναβάθμιση», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον Δημήτρη Κρεμαστινό παρουσία της Τζένης Κρεμαστινού η οποία ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την αναγνώριση του έργου του διακεκριμένου επιστήμονα και πολιτικού.

Τόνισε δε πως «σήμερα που είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτριών και Νοσηλευτών, θέλω να πω από καρδιάς ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εργαζομένους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας που κράτησαν όρθιο το σύστημα, την κοινωνία, στη δύσκολη μάχη την οποία δώσαμε κατά του κορονοϊού. Μια μάχη που -όπως ξέρουμε- δυστυχώς είχε και θύματα, ένα από τα οποία ήταν και ο Δημήτρης Κρεμαστινός. Αλλά μας έδωσε την ευκαιρία να αναδείξουμε την ισχυρή πλευρά ενός δημόσιου Εθνικού Συστήματος Υγείας, να εντοπίσουμε όμως και τις αδυναμίες του. Και με αυτό τον τρόπο να προτάξουμε το νέο ΕΣΥ ως κυρίαρχη πολιτική προτεραιότητα της Κυβέρνησης μας για τη δεύτερη τετραετία».

«Χαίρομαι που μου δίνεται και εμένα η ευκαιρία ως πρωθυπουργός να συμμετέχω έστω και λίγο στην προσπάθεια παροχής καλύτερων υπηρεσιών υγείας για τους Ροδίτες, για τους Δωδεκανήσιους, καθώς σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να κάνουμε πια την οριστική ανακοίνωση για τη δημιουργία ενός ξεχωριστού κτιρίου ακτινοθεραπείας 1.300 τετραγωνικών μέτρων», δήλωσε ο Πρωθυπουργός συμπληρώνοντας πως «ξέρω ότι ήταν ένα χρόνια αίτημα της κοινωνίας της Ρόδου. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να μετακινείται κανείς μακριά από τα νησιά για να μπορεί να έχει υπηρεσίες υγείας, ειδικά τόσο κρίσιμες υπηρεσίες όπως η ακτινοθεραπεία. Θέλω να τονίσω ότι η χρηματοδότηση για την κατασκευή του κτιρίου προέρχεται από την Περιφέρεια.

Ο εξοπλισμός θα έρθει από τα κονδύλια του Υπουργείου Υγείας και θα τα βάλουμε μπρος πολύ γρήγορα. Ο Περιφερειάρχης, εξάλλου, γνωρίζετε πόσο αποτελεσματικός είναι στο να τηρεί τα χρονοδιαγράμματά του. Και εύχομαι και ελπίζω να μας δοθεί η δυνατότητα να είμαστε πάλι εδώ να εγκαινιάσουμε αυτό το σπουδαίο έργο για τη Ρόδο, για το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή