Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η αναμόρφωση του ΕΣΥ, προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία»

«Οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη, το πότε, θα ανακοινωθεί στην ώρα του», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

by Times Newsroom

Για μια «επώδυνη» τετραετία, λόγω της πανδημίας, εξαιτίας της οποίας «αναγκαστήκαμε να κάνουμε βίαιες προσαρμογές στο ΕΣΥ», έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο συνέδριο με θέμα «ygeiamou 2023 – Σύγχρονο Σύστημα Υγείας με επίκεντρο τον Άνθρωπο», που διοργανώνουν το ygeiamou.gr και το Πρώτο Θέμα.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι «όταν θα γραφεί οριστικά ο επίλογος, θα διαπιστώσουμε ότι τα πήγαμε καλύτερα από ό,τι περιμέναμε».

Και επανέλαβε ότι «η αναμόρφωση του ΕΣΥ αποτελεί προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία», σημειώνοντας πως οι υγειονομικοί αυξήθηκαν στους 107.000 από τους 100.000, ενώ τόνισε ότι υπάρχουν περισσότεροι εξασφαλισμένοι πόροι για «ό,τι θέλουμε να κάνουμε στο μέλλον».

«Παρά τις αδυναμίες, κρατάμε την αξιοθαύμαστη ανταπόκριση των ανθρώπων μας. Αυτοί μας βοήθησαν να ξεπεράσουμε την κρίση», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ειδικότερα, για τον χαρακτήρα της αναμόρφωσης του ΕΣΥ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως «δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι αυτές οι αλλαγές θα μας φέρουν σε επιμέρους συγκρούσεις».

Και εξήγησε ότι «ο Νοσοκομειακός Χάρτης της Ελλάδας, μας απασχολεί επί δεκαετίες. Η πελατειακή λογική μάς οδήγησε σε υποστελεχωμένες μονάδες σε ορισμένες περιοχές», τόνισε.

«Ο Τσίπρας κάνει μικροπολιτική σε θέματα υγείας»

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλλειψε να αναφερθεί και σε όσα υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από το ίδιο βήμα νωρίτερα, χαρακτηρίζοντας «ασύστολα ψέμματα όσα είπε ο κ. Τσίπρας για την υγεία».

«Είναι εξοργιστικό να κάνει μικροπολιτική σε θέματα υγείας», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ερωτηθείς για την ημερομηνία των εκλογών, ο πρωθυπουργός είπε: «Πρακτικά, η κυβέρνηση εξαντλεί την τετραετία. Η ανακοίνωση των εκλογών θα γίνει στην ώρα τους. Πολλοί δημοσιογράφοι δεν προβλέπατε ότι θα εξαντλήσουμε την τετραετία», σημείωσε μάλιστα.

Και εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχουν «βάσιμες πιθανότητες η Νέα Δημοκρατία να είναι αυτοδύναμη στις δεύτερες κάλπες».

Όσον αφορά την υπόθεση του Παύλου Πολάκη, σημείωσε πως «το ζήτημα δεν είναι ο Πολάκης, αλλά ο Πολακισμός. Βασικός εκφραστής του Πολακισμού, είναι ο κ. Τσίπρας», επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: in.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή