Κυριάκος Μητσοτάκης: Μήνυμα ειρήνης στον τουρκικό λαό με «τουίτ» στα τουρκικά

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), ο Κυριάκος Μητσοτάκης έτεινε κλάδο ελιάς στον τουρκικό λαό λέγοντας πως «η Τουρκία μπορεί να είναι εταίρος και σύμμαχος της Ελλάδας αν το επιλέξει».

by Times Newsroom

Σε αποστροφή του λόγου του, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε στους Τούρκους πολίτες πως «η Ελλάδα δεν απειλεί την Τουρκία» και πως Ελλάδα και Τουρκία δεν είναι εχθροί, αλλά γείτονες.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Το να αμφισβητεί την κυριαρχία είναι κόκκινη γραμμή που δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να περάσει. Ποτέ δεν θα συμβιβαστούμε με αυτό. Δεν πρέπει να ακολουθήσουμε αυτήν την οδό. Έχουμε μακρά ιστορία ειρηνικής συνύπαρξης, 8 χρόνια μετά το 1922 οι ηγέτες μας τότε υπέγραψαν συμφωνία ειρήνης και φιλίας. Σήμερα απευθύνομαι στον τουρκικό λαό και ηγεσία στέλνοντας αυτό το μήνυμα – η Ελλάδα δεν απειλεί την Τουρκία, δεν είμαστε εχθροί, είμαστε γείτονες. Η συντριπτική πλειονότητα στις δύο χώρες δεν θέλουν σύγκρουση. Ας προχωρήσουμε σε ένα πνεύμα φιλίας και αμοιβαίου σεβασμού».

Προκειμένου να φτάσει το μήνυμα αυτό στον αποδέκτη του, τον τουρκικό λαό δηλαδή, ο πρωθυπουργός έκανε δύο αναρτήσεις στα τουρκικά στο Τουίτερ, γράφοντας τα εξής:

«Με αυτό την ομιλία στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, θα ήθελα να απευθυνθώ όχι μόνο στους Τούρκους ηγέτες αλλά και στον τουρκικό λαό: η Ελλάδα δεν απειλεί την Τουρκία. Δεν είμαστε ο εχθρός. Είμαστε γείτονες και δίνουμε μεγάλη σημασία στις μεταξύ μας φιλικές σχέσεις. Η συντριπτική πλειοψηφία και από τις δύο πλευρές δεν θέλει ούτε διαφωνία, ούτε σύγκρουση. Ας προχωρήσουμε μαζί, με αλληλοσεβασμό και συνεργασία, και στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com