Κύριε Πορτοσάλτε…

by Times Newsroom 1
  • Γράφει ο Αντώνης Σιμιτζής

Κύριε Πορτοσάλτε,

Ακούγοντας τη σχετική σημερινή σας εκπομπή, για τα σχολεία και τους Καθηγητές τώρα με τον τρέχοντα κορωνοϊό, θυμήθηκα το εξής:

Πριν μερικά χρόνια, πήγα σε ένα Λύκειο να μιλήσω για Λογοτεχνία. Η προετοιμασία ήταν εξαιρετική, αλλά… Μπαίνουν στην αίθουσα – που γινόταν από φωνές και αταξία, τα γνωστά και δικά μας – πρώτα οι καθηγητές και δεν γίνεται καμία μεταβολή! Ακολουθεί ο Λυκειάρχης και εγώ, και η ‘Λαϊκή Αγορά’ αδιατάραχτη! (Άρχισα να ξαφνιάζομαι άγρια!) Παίρνει το μικρόφωνο ο Λυκειάρχης, και λέει κάτι περί εμού που θα τους μιλήσω ‘σήμερα’, αλλά από κάτω συνέχισαν να χτυπούν κινητά, να απαντούν μεγαλοφώνως, να φωνάζουν μεταξύ ¨Γιώργο! Έλα κάτσε εδώ, ρε !…» κ. ά. και άλλα… Χειροκροτήματα για την παρουσία μου, εν μέσω χάους…

Περιττό να πω ότι είχα μείνει άναυδος!

Άλλαξα θέμα, και τους είπα πως – μ’ αυτή τη συμπεριφορά τους όταν βγουν στην Αγορά, θα ‘κακοπάθουν’ τόσο πολύ και τόσο απότομα, που θα κλαίνε με μαύρο δάκρυ! (Χειροκροτήματα από την ‘πλατεία’, σα να ήταν θεατρική Επιθεώρηση!)

Κάποτε τελειώσαμε, και μίλησα ιδιαιτέρως με τους καθηγητές. Μου απήντησαν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, γιατί όποτε σήκωσαν τη φωνή τους σε κάποιον μαθητή, ήρθε την επομένη με τον γονιό του, ο οποίος τού είπε αυστηρά να μην μιλά έτσι στο παιδί του, διότι… κ.λπ.

Αφού έφυγα, σκέφτηκα δυο ερωτήσεις: Οι καθηγητές τού Δημοσίου διδάσκουν και σε φροντιστήρια; Μήπως το Σχολείο, που πληρώνουμε εμείς έχει γίνει πάρεργο, και το κανονικό μάθημα γίνεται στα φροντιστήρια; (Τη διαφορά δεν μπορούν να την καταλάβουν τα παιδιά!) Και το δεύτερο, μήπως γίνονται και στο σπίτι ιδιαίτερα μαθήματα από τους ίδιους καθηγητές, και επομένως τους έχει κοπεί η γλώσσα;!

Αυτά δεν είναι σημερινά, πάνε κάποια χρόνια. Αλλά το θέμα πλέον, έρχεται στη δική σας δικαιοδοσία, των δημοσιογράφων!

Μετά τιμής Αντώνης Σιμιτζής.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή