Κυβέρνηση vs ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝ.ΑΛ.: Μένουν έξω από το πεδίο της μάχης… και πετούν πέτρες σε όσους μάχονται

by Times Newsroom 1

Αντιμέτωπη με συντονισμένα πυρά από τον ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής την πιο κρίσιμη ώρα της μάχης με τον κορονοïό βρίσκεται η κυβέρνηση.

Την ώρα που προσπαθεί να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν, αναζητώντας το σωστό μίγμα κινήτρων και μέτρων, τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης μένουν συνειδητά έξω από το πεδίο της μάχης και πετούν «πέτρες».

Τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο – ειδικά το τελευταίο διάστημα- και η Φώφη Γεννηματά στηρίζονται στον παλιό άγραφο νόμο της πολιτικής, ότι τις επιπτώσεις μιας κρίσης τις υφίσταται το κόμμα που βρίσκεται στην κυβέρνηση και χειρίζεται την κρίση και όχι η αντιπολίτευση. Και με αυτήν την απλοϊκή συλλογιστική, αφενός αρνούνται να συνδράμουν στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας και την ενίσχυση των εμβολιασμών (σ.σ.: που είναι και το πιο σημαντικό) και αφετέρου (σ.σ.: που είναι και το αναμενόμενο) επιχειρούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά και επικοινωνιακά την κατάσταση.

Για τις μάσκες

Για παράδειγμα, είναι τέταρτη ημέρα σήμερα που η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να πείσει ότι η κυβέρνηση παλινωδεί και αλλάζει αποφάσεις, με ένα επιχείρημα που δεν υφίσταται. «Αφού η κυβέρνηση κάλεσε τους πολίτες να πετάξουν τις μάσκες ενώ επελαύνει η μετάλλαξη “Δέλτα” σε όλο τον κόσμο, τώρα μπροστά στη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων προαναγγέλλει ότι δεν αποκλείεται η επαναφορά τους», έλεγε η χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχιζε: «Τα μπρος-πίσω, τα μηνύματα εφησυχασμού, τα ψεύτικα success story και οι αντιφάσεις του κ. Μητσοτάκη καλλιεργούν κλίμα αμφισβήτησης στους πολίτες. Παίζουν στα ζάρια τόσο την υγειονομική θωράκιση των πολιτών όσο και την οικονομία και τον τουρισμό. Το μόνο που έχει μείνει στον κ. Μητσοτάκη, αφού τα έκανε μπάχαλο, είναι ο διχασμός και να ρίχνει το φταίξιμο στους πολίτες».

Και όμως, ποτέ, ούτε η κυβέρνηση ούτε η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων κάλεσε τους πολίτες «να πετάξουν τις μάσκες». «Η Επιτροπή μας εισηγήθηκε τη διατήρηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε όλους τους δημόσιους εσωτερικούς χώρους, χωρίς εξαιρέσεις, αλλά και στους εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Συνεπώς εισηγούμαστε τη μη χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, αποκλειστικά και μόνο εκεί όπου δεν παρατηρείται συγχρωτισμός. Η Επιτροπή μας πιστεύει ότι η χρήση της μάσκας αποτελεί το σημαντικότερο μέτρο ατομικής προστασίας μας έναντι του κορονοϊού. Σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να δοθεί το μήνυμα ότι πετάμε τις μάσκες. Η κοινή λογική και η εμπειρία τόσων μηνών μάς έχει δείξει πότε και πού μπορούμε να βγάλουμε τη μάσκα με ασφάλεια, αλλά και σε ποιες συνθήκες η χρήσης της παραμένει απαραίτητη», είναι η πραγματική δήλωση της κ. Παπαευαγγέλου στην ενημέρωση των πολιτών. Αυτήν την τοποθέτηση επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ για να υποστηρίξει ότι «η κυβέρνηση κάλεσε τους πολίτες να πετάξουν τις μάσκες».

Στην ίδια κατεύθυνση

Και από κοντά η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, δείχνοντας ότι είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να παραμείνει η ίδια και το κόμμα της σε γραμμή υπεύθυνης αντιπολίτευσης, έχοντας να ανταγωνιστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, έλεγε χθες σε διαδικτυακή εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής: «Οι δυσμενείς εξελίξεις στην πανδημία διαψεύδουν την κυβερνητική προπαγάνδα και επαναφέρουν τον κ. Μητσοτάκη και τους υπουργούς του στη σκληρή πραγματικότητα. Ο εμβολιασμός του πληθυσμού δεν προχωρεί ικανοποιητικά κι αυτό παρατηρείται ακόμη και σε ιδιαίτερα τουριστικές περιοχές, όπου οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν υπερβαίνουν το 40%. Απαιτείται ολοκληρωμένο σχέδιο, με εκστρατεία ενημέρωσης, κινητές μονάδες και υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Ο κ. Μητσοτάκης έχει την κύρια ευθύνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, είναι ώρα να την αναλάβει αντί να τη μεταθέτει αλλού. Αντί να διχάζει και να απειλεί, οφείλει να πρωταγωνιστήσει στη συνεννόηση και τη δημιουργία κοινού μετώπου κατά της πανδημίας».

Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να πείσει όσο και περισσότερους πολίτες να εμβολιαστούν, διχάζει τους πολίτες. Και ενώ γνωρίζουν ότι και καμπάνιες είναι σε εξέλιξη και κινητές μονάδες εμβολιασμού είναι σε λειτουργία και σε κάθε περίπτωση τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού σε κάποιες περιοχές δεν οφείλονται σε αστοχία του συστήματος αλλά στην πτώση του αριθμού των πολιτών που θέλουν αν εμβολιαστούν, ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής, πιασμένοι «χεράκι χεράκι», επιλέγουν να μην έρθουν αντιμέτωποι με το κίνημα των αντιεμβολιαστών και τις αβάσιμες θέσεις που κυκλοφορούν, περιμένοντας να δουν  πόσο θα στοιχίσει στην κυβέρνηση ένα πισωγύρισμα, ενδεχομένως κάποια μέτρα κατά των μη εμβολιασμένων, μία πτώση στην τουριστική κίνηση κ.λπ.

ΣΥΡΙΖΑ κατά… Πολάκη

Παρεμπιπτόντως, ενώ γνωρίζει η Κουμουνδούρου ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει έλλειψη εμβολίων, αντιθέτως υπάρχει πληθώρα, έβγαλε χθες ανακοίνωση υπέρ τού να γίνει το εμβόλιο δημόσιο αγαθό. Οταν κορυφαίο στέλεχός του, ο στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, προτρέπει τον κόσμο να μην εμβολιάζεται, αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί ως και κοροϊδία προς τους πολίτες. Γι’ αυτό και μάλλον δικαίως κάποιες ιστοσελίδες τρόλαραν την Κουμουνδούρου και μιλούσαν για δήθεν κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – Πολάκη…

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή