La Stampa: Ο Αβραμόπουλος πήρε 60.000 ευρώ για δύο συνέδρια και ένα αρθρο

Η ιταλική εφημερίδα δημοσιεύει νέο ρεπορτάζ για τις σχέσεις του πρώην Ευρωπαίου επιτρόπου με την ΜΚΟ του Αντόνιο Παντσέρι.

by Times Newsroom

Στο θέμα της διασύνδεσης του Έλληνα πολιτικού και πρώην Ευρωπαίου Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου με την «αμαρτωλή» Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση του Αντόνιο Παντσέρι «Fight Impunity» και κατ’ επέκταση με χρήματα από το Qatargate επιμένουν τα ιταλικά ΜΜΕ.

Για μια ακόμα φορά, η ιταλική εφημερίδα «La Stampa» κάνει ρεπορτάζ στις Βρυξέλλες για τις σχέσεις του Έλληνα πρώην επιτρόπου με τον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή, με τη συνεργασία των δύο πλευρών να μην διαψεύδεται.

Στο ρεπορτάζ που υπογράφει ο ανταποκριτής της «La Stampa» στις Βρυξέλλες, Marco Bresolin, γίνεται αναφορά στην αμοιβή του Δημήτρη Αβραμόπουλου από την ΜΚΟ «Fight Impunity» του Παντσέρι. Μάλιστα, ο τίτλος του άρθρου είναι: «Avramopoulos, 60 mila euro per partecipare a due eventi: “Avevo l’ok di von der Leyen» (Αβραμόπουλος, 60 χιλιάδες ευρώ για συμμετοχή σε δύο διοργανώσεις: «Είχα το οκ της φον ντερ Λάιεν»).

Αμοιβή 60.000 ευρώ για δύο συνέδρια και ένα άρθρο

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος πληρώθηκε με 60.000 ευρώ για ένα έτος (5.000 ευρώ το μήνα) για να προωθήσει τις θέσεις της ΜΚΟ σε δύο συνέδρια –το ένα από τα οποία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά- και γράφοντας ένα ηλεκτρονικό άρθρο.

Σύμφωνα με τη «La Stampa» η πρώτη παρουσία του κ. Αβραμόπουλου έγινε στις 12 Ιουλίου 2021, όταν ο πρώην επίτροπος μίλησε για λίγα λεπτά κατά την εισαγωγή ενός διαδικτυακού σεμιναρίου που διοργάνωσε το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Μετά το συγκεκριμένο σεμινάριο, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έγραψε ένα άρθρο για την καταπολέμηση της ατιμωρησίας, το οποίο δημοσιεύθηκε στη διαδικτυακή πύλη NewEurope. 

Αν οι δύο πρώτες «επαφές» του Δημήτρη Αβραμόπουλου με την ΜΚΟ «Fight Impunity» δεν χαρακτηρίζονται ως βαρυσήμαντες, η τρίτη και τελευταία είχε όλα τα στοιχεία που δικαιολογούν την επιθυμία του Παντσέρι να έχει στο πλευρό του τον Έλληνα πολιτικό.

Στις 13 Απριλίου 2022 στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών πραγματοποιήθηκε ημερίδα για την καταπολέμησης της ατιμωρησίας στον 21ο αιώνα, με κεντρικό πρόσωπο τον ιδρυτή της ΜΚΟ «Fight Impunity» Αντόνιο Παντσέρι.

Δίπλα του, ως ομιλητής, βρέθηκε και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος αποκάλεσε «μεγάλο του φίλο» τον Παντσέρι, χαρακτηρίζοντάς τον ως «ηγετική φυσιογνωμία της ιταλικής πολιτικής».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Αβραμόπουλος υποστήριξε ότι η συνεργασία του με τη ΜΚΟ έληξε τον Φεβρουάριο του 2022, ωστόσο η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε δύο μήνες αργότερα.

Επίσης, ο Marco Bresolin, υπογραμμίζει ότι η τελευταία επίσημη συνάντηση του κ. Αβραμόπουλου στις Βρυξέλλες με την ιδιότητα του Επιτρόπου Μετανάστευσης έγινε με αξιωματούχους της Ντόχα και συγκεκριμένα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών Ahmed bin Hassan Al Hammad.

Τι απαντά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Όπως αναφέρεται και στον τίτλο του δημοσιεύματος της «La Stampa» ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ισχυρίζεται ότι είχε λάβει την απαραίτητη άδεια από την Κομισιόν.

«Για την συμμετοχή μου και την αποζημίωση που θα την συνόδευε ζήτησα την έγκρισή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία και μου δόθηκε γραπτώς, από την πρόεδρο Φον ντερ Λάιεν».

«Μόλις δε πληροφορήθηκα τα όσα συνέβησαν πρόσφατα στις Βρυξέλλες, υπέβαλα αμέσως και αμετάκλητα την παραίτησή μου και ζήτησα να αφαιρεθεί το όνομα μου από το website, από κοινού με τις άλλες προσωπικότητες που μετείχαν στην επιτροπή» συμπλήρωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Τριγμοί στην ΕΕ για την άδεια

Η άδεια που ζήτησε και έλαβε γραπτώς ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, έχει προκαλέσει τριγμούς και ανησυχία στους κύκλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη ΜΚΟ του Αντόνιο Παντσέρι δεν ήταν εγγεγραμμένη στο μητρώο διαφάνειας της ΕΕ.

Για το λόγο αυτό ανακοινώθηκε εσωτερική έρευνα στην ΕΕ προκειμένου να εξακριβωθεί τυχόν ανάρμοστη συμπεριφορά του Έλληνα πολιτικού, με την προσοχή των Αρχών να επικεντρώνεται στις συναντήσεις του με τα μέλη της σημερινής Επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αβραμόπουλος είχε συνάντηση στις 3 Οκτωβρίου με την αρμόδια αντιπρόεδρο για τη διαφάνεια και τις αξίες Βιέρα Γιούροβα, ενώ το καλοκαίρι έκανε διακοπές στη χώρα μας μαζί με τον Επίτροπο της ΕΕ για τον προϋπολογισμό, Γιοχάνες Χαν.

Η μάχη για τη θέση του Ειδικού Αντιπροσώπου στον Περσικό

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος υπογραμμίζει ότι το ενδιαφέρον των ιταλικών ΜΜΕ για τις επαφές του με τον Παντσέρι έχει «στόχο» μια θέση της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, τονίζει ότι βρίσκεται στο στόχαστρο καθώς ορισμένοι κύκλοι στην Ιταλία επιχειρούν «να διαστρεβλώσουν την εικόνα της απολύτως νόμιμης και επίσημης συμμετοχής στον αγώνα κατά της ατιμωρησίας», προκειμένου να αποδυναμώσουν την υποψηφιότητά του για τη θέση του Ειδικού Αντιπροσώπου της ΕΕ στον Περσικό Κόλπο.

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο αυτό γίνεται καθώς υποψήφιος για την ίδια θέση είναι και ο Ιταλός πρώην υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή