Λαβρόφ: Ένας τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα ήταν οπωσδήποτε πυρηνικός και καταστροφικός

Ο Λαβρόφ απευθύνθηκε στη Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό, στη Γενεύη της Ελβετίας, μέσω προβιντεοσκοπημένου μηνύματος.

by Times Newsroom

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε την Τετάρτη 2/3 ότι ένας τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, θα συνεπαγόταν οπωσδήποτε τη χρήση  πυρηνικών όπλων και, ως εκ τούτου, θα ήταν οπωσδήποτε καταστροφικός, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ο Λαβρόφ απευθύνθηκε στη Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό, στη Γενεύη της Ελβετίας, μέσω προβιντεοσκοπημένου μηνύματος.

Ο Λαβρόφ είπε ότι η Ρωσία, η οποία ξεκίνησε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση κατά της Ουκρανίας την περασμένη εβδομάδα, θα αντιμετώπιζε «πραγματικό κίνδυνο» εάν το Κίεβο αποκτούσε πυρηνικά όπλα και επανέλαβε τη δέσμευση της χώρας του να «μην επιτρέψει ποτέ» στους Ουκρανούς να αποκτήσουν πυρηνικά.

Ο Λαβρόφ ανέφερε πως η Ρωσία είναι έτοιμη για δεύτερο κύκλο διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία.

«Ωστόσο, για την ώρα, το Κίεβο κινείται σύμφωνα με τις οδηγίες της Ουάσινγκτον» επισήμανε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Για τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, είπε: «Ο πρόεδρος των ΗΠΑ (Τζο) Μπάιντεν είναι ένας έμπειρος άνθρωπος και έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η μόνη εναλλακτική στον πόλεμο είναι οι κυρώσεις».

Δεν θα επιτρέψουμε στην Ουκρανία να έχει πυρηνικά όπλα

Υπενθυμίζεται πως χτες ο Λαβρόφ είχε επαναλάβει πως η Ρωσία δεν θα επιτρέψει στην Ουκρανία να έχει πυρηνικά όπλα.

Ειδικότερα χτες, ο Λαβρόφ είχε αναφέρει πως η Ρωσία θεωρεί απαράδεκτο να βρίσκονται αμερικανικά πυρηνικά όπλα στην Ευρώπη.

«’Ηρθε η ώρα να επιστρέψουν πίσω στις ΗΠΑ» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας σε μαγνητοσκοπημένη ομιλία του στη Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό στη Γενεύη, σύμφωνα με το Ria Novosti.

Ο Λαβρόφ στην ομιλία του είχε επισημάνει ότι το Κίεβο επιζητεί να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, κάνοντας λόγο για έναν πραγματικό κίνδυνο που πρέπει να αποτραπεί.

«Η Ουκρανία διαθέτει ακόμη σοβιετικές τεχνολογίες και μέσα για να αποκτήσει τέτοιου είδους όπλα», δήλωσε. «Δεν μπορούμε να μην απαντήσουμε σε αυτό τον πραγματικό κίνδυνο»..

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή