Λευκορωσία: Για «αεροπειρατεία» κάνει λόγο η Μαρίν Λε Πεν

by Times Newsroom 1

Η Μαρίν Λε Πεν καταδίκασε τα γεγονότα με την πτήση της Ryanair και τη σύλληψη του Ρόμαν Προτάσεβιτς, κάνοντας λόγο για «πράξη πειρατείας» που συνιστά «σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου», η οποία απαιτεί «κυρώσεις» εναντίον των «Λευκορώσων πολιτικών».

Ερωτηθείσα για την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έκλεισε τον εναέριο χώρο της στα αεροσκάφη της Λευκορωσίας, η Μαρίν Λε Πεν υποστήριξε ότι «όταν παρεμβαίνει μια κύρωση, δεν πρέπει να επηρεάζει τους ανθρώπους, οι οποίοι τελικά δεν είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση». «Η επιβολή κυρώσεων στον λαό δεν είναι ποτέ η σωστή λύση», πρόσθεσε.

Ενώ οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί απαίτησαν την απελευθέρωση του Ρόμαν Προτάσεβιτς, του αντιπάλου του καθεστώτος του Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο οποίος βρισκόταν στο αεροπλάνο και τώρα κρατείται στο Μινσκ μετά τη σύλληψή του, η κα. Λε Πεν είπε ότι δεν γνωρίζει την υπόθεση εις βάθος, σημειώνοντας ότι «δεν πρέπει να ντρέπεται για τις πολιτικές του απόψεις και πρέπει να απελευρωθεί καθώς δεν μπορεί να φυλακίζεται για πολιτικές απόψεις».

«Αλλά το θέμα δεν είναι πραγματικά εκεί, το θέμα είναι ότι υπάρχει παραβίαση του διεθνούς δικαίου», τόνισε η κα. Λε Πεν.

Με πληροφορίες από τη Le Figaro

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή