Λευκορωσία – πτώση πυραύλου: Στο ΥΠΕΞ κλήθηκε ο Ουκρανός πρεσβευτής

Η Λευκορωσία κάλεσε τον πρεσβευτή της Ουκρανίας αφού δήλωσε ότι κατέρριψε έναν ουκρανικό αντιαεροπορικό πύραυλο πάνω από το έδαφός της, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας.

by Times Newsroom

“Ζητήσαμε από την Ουκρανία να διενεργήσει εμπεριστατωμένη έρευνα για όλες τις συνθήκες εκτόξευσης του πυραύλου, να οδηγήσει εκείνους που ευθύνονται στη δικαιοσύνη και να λάβει συνολικά μέτρα προκειμένου να αποτρέψει την επανάληψη τέτοιων περιστατικών στο μέλλον. Το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστροφικές συνέπειες για όλους”, ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ανατόλι Γκλαζ.

Το σύστημα αεράμυνας της Λευκορωσίας ήταν αυτό που κατέρριψε τον ουκρανικό πύραυλο S-300, που έπεσε στην περιοχή του Μπρεστ, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας του Μινσκ στο Telegram.

«Ο εναέριος στόχος επλήγη γύρω στις 10:00 ώρα Μόσχας, ενώ τα θραύσματά του βρέθηκαν σε ένα χωράφι κοντά στο χωριό Γκορμπάκα, στην περιοχή του Μπρεστ», ανέφερε το υπουργείο.

Ο έλεγχος της ομάδας ειδικών έδειξε ότι τα θραύσματα ανήκαν σε αντιαεροπορικό κατευθυνόμενο πύραυλο που εκτοξεύτηκε από το έδαφος της Ουκρανίας. Το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας δεσμεύτηκε να παράσχει λεπτομέρειες για το τι συνέβη στο εγγύς μέλλον.

Στο σημείο εργάστηκαν ειδικοί της Ερευνητικής Επιτροπής, του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Άμυνας. Δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για θύματα. Δείτε εικόνες:

πύραυλος

Τον Νοέμβριο, ο υπουργός Εσωτερικών της Λευκορωσίας, αντιστράτηγος Ιβάν Κουμπράκοφ, ανακοίνωσε την αύξηση της παρουσίας της αστυνομίας στα σύνορα με την Ουκρανία.

Ο πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο υποστήριξε στις αρχές Οκτωβρίου ότι οι ουκρανικές αρχές οργάνωναν προβοκάτσιες στα σύνορα και είχαν επιστρατεύσει σε αυτά μια ομάδα έως και 15.000 στρατιωτών. Τόνισε ότι ο στρατός της Λευκορωσίας δεν συμμετέχει στη ρωσική ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία και χαρακτήρισε καθήκον του Μινσκ να αποτρέψει τις επιθέσεις στο έδαφός του, ιδίως από την Πολωνία , τη Λιθουανία και τη Λετονία.

Παράλληλα, η Κρατική Επιτροπή Συνόρων της Λευκορωσίας έχει υποστηρίξει επανειλημμένα ότι πραγματοποιούνται προκλητικές ενέργειες από την ουκρανική πλευρά.

Μεταξύ άλλων, έχει αναφέρει ότι οι Ουκρανοί διαλύουν δρόμους και γέφυρες, πραγματοποιούν αυξημένες περιπολίες και καταρρίπτουν UAV των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο έδαφος της Λευκορωσίας.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή