Λευκορωσία: Τα ρωσικά στρατεύματα θα επιστρέψουν στις βάσεις τους όταν προκύψει αντικειμενική ανάγκη

Η απόσυρση θα εξαρτηθεί κατά πολύ από την απομάκρυνση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ

by Times Newsroom

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις αναμένεται να επιστρέψουν στις μόνιμες βάσεις τους όταν προκύψει «αντικειμενική ανάγκη» για να το πράξουν, υπογράμμισε τη Δευτέρα (21/2) σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας.

Οι δυτικές δυνάμεις ανησυχούν για την αύξηση των ρωσικών δυνάμεων κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. Χθες, Κυριακή (20/2) η Λευκορωσία ανακοίνωσε ότι τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια που πραγματοποιούσαν οι ένοπλες δυνάμεις της με αυτές της Ρωσίας θα παραταθούν.

Σήμερα το λευκορωσικό υπουργείο Άμυνας, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επεσήμανε ότι η απόσυρση των στρατευμάτων θα εξαρτηθεί κατά πολύ από την απομάκρυνση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ από περιοχές κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία και τη Ρωσία.

Από την πλευρά του ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξιι Ρέζνικοφ επισήμανε ότι το Κίεβο είχε προβλέψει πως τα ρωσικά στρατεύματα δεν θα αποχωρήσουν από τη Λευκορωσία.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή