Λίγες στιγμές που όμως αρκούσαν…

by ΜΑΡΙΑ ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗ
  • Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗ

Κάθε ώρα μακριά σου είναι ένα ατέρμονο μαρτύριο. Κάθε λεπτό που δεν κοιτώ τα μάτια σου για εμένα είναι χρόνος χαμένος. Κάθε δευτερόλεπτο που δε μου χαμογελάς, εμένα με βυθίζει σε μία ατέρμονη αιωνιότητα. Κάθε φορά που σκληραίνεις σε εμένα η ζωή γίνεται σκληρή, χωρίς κανένα έλεος και οίκτο.

Από μέσα μου πώς να μπορέσω να σε βγάλω. Υπάρχεις μέσα στο αίμα μου, στον κάθε χτύπο της καρδιάς μου, στα νεφρά μου, στα οστά μου τα ίδια. Υπάρχεις μέσα μου, σε κάθε μου κύτταρο, σε κάθε μου ανάσα κρύβεσαι. Μέσα στις φλέβες μου κυλάς και είσαι κομμάτι του ίδιου μου του είναι. Η αγάπη είναι πιο δυνατή από κάθε πληγή, κάθε θυμό, κάθε απογοήτευση; η καρδιά μου που τόσο πολύ πληγώθηκε από εσένα, αισθάνθηκε εκατό φορές πιο ευλογημένη επειδή σε γνώρισε. Η ψυχή που λαβώθηκε, κρατάει μόνο τις στιγμές εκείνες που γεύτηκε την ανάσα σου. Λίγες στιγμές που όμως αρκούσαν για να αλλάξουν μία ζωή. Τη δική μου.

Δε βγαίνεις από μέσα μου. Αγάπησα τα πάντα σε εσένα, κάθε σου καλή και κακή στιγμή. Αγάπησα τα νεύρα σου, τον τρόπο με τον οποίο μιλούσες, την εσωστρέφειά σου. Κανένας δε σε βγάζει, κανένας καινούργιος γνωστός ή απλός περαστικός. Καμία εξόρμηση σε μπαρ και ψεύτικες γνωριμίες δεν αρκεί για να σε διαγράψει. Κανένα καινούργιο καρδιοχτύπι, καμία εφήμερη λαχτάρα και αγωνία. Πάντα εσύ θα υπάρχεις μέσα μου, πάντα εσύ θα ακολουθείς σα σκιά και θα βρίσκεσαι όπου και να κοιτάξω.

Πώς μπόρεσες να μου πεις πως αισθάνεσαι μοναξιά μετά από τόση αγάπη, τόση προσφορά; Δεν ξέρω, αισθάνομαι τόσο προδομένη μετά από την παραδοχή σου αυτή. Τόσο πικραμένη, δεν ξέρω γιατί. Πολλές φορές αισθάνομαι πως ίσως και να σε αγάπησα περισσότερο από όσο άντεχες. Αλλά και πάλι δε γνωρίζω…

Σε αγαπάω σκληρέ άνθρωπε που δε μου μιλάς. Σε αγαπάω περισσότερο κάθε φορά που φεύγεις μακριά μου. Σε αγαπάω με μία αγάπη που με μεταμόρφωσε από ένα μικρό κοριτσάκι σε μία γυναίκα που δε φοβάται να αγαπήσει, να εκτεθεί, να κλάψει, να πονέσει.

Σε ευχαριστώ..

The following two tabs change content below.
ΜΑΡΙΑ ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗ

ΜΑΡΙΑ ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗ

Δημοσιογράφος στο επάγγελμα, προσπαθώ μέσω της γραφής μου για τη διερεύνηση της αλήθειας. Γνώστρια της Αγγλικής και της Γαλλικής γλώσσας, αθλήτρια του Taekwondo πολλά χρόνια και λάτρης της φιλοσοφικής σκέψης, προσπαθώ να εξερευνώ μέσα από τα κείμενά μου την ψυχή του ανθρώπου και πώς μπορεί ο κόσμος μας αυτός να γίνει καλύτερος. Έχω πολλά και διάφορα ενδιαφέροντα, όπως μουσική, θέατρο, κινηματογράφο.
ΜΑΡΙΑ ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗ

Τελευταία άρθρα απόΜΑΡΙΑ ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗ (δείτε τα όλα μαζί)

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή