Λιμενικό: Έξι τουρκικές απόπειρες προώθησης λέμβου με αλλοδαπούς εντός ελληνικών χωρικών υδάτων

by Times Newsroom 1

Από χθες το βράδυ μέχρι και σήμερα νωρίς το μεσημέρι στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Λέσβου είχαν καταγραφεί συνολικά έξι περιστατικά κατά τα οποία λέμβοι με αλλοδαπούς επιχείρησαν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα με τη συνοδεία τουρκικών ακταιωρών, δηλώνει το Λιμενικό, με νέα σημερινή ανακοίνωσή του αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα στο Ανατολικό Αιγαίο, μετά και την πρωινή όταν έδωσε στη δημοσιότητα και σχετικά βίντεο.

Όπως σημειώνει, και στις έξι αυτές περιπτώσεις Πλοία Ανοικτής Θαλάσσης καθώς και περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής ήταν παρόντα στο πεδίο και παρακολουθούσαν στενά τα περιστατικά.

Καμία από τις λέμβους αυτές δεν εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, παρά τις συνεχείς προσπάθειες των τουρκικών ακταιωρών να τις ωθήσουν εντός αυτών, συμπληρώνει το Λιμενικό, που κάνει λόγο και για περιστατικό παρενόχλησης σκάφους του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από τουρκική ακταιωρό.

Σε όλες τις περιπτώσεις όλοι οι αλλοδαποί επιβαίνοντες περισυνελέγησαν τελικά από τουρκικές ακταιωρούς.

Το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή δηλώνει πως «λαμβάνει σταθερά όλα τα απαραίτητα μέτρα, εφαρμόζοντας με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, θέτοντας ως ύψιστη προτεραιότητά του την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Συνάμα, επιτηρεί αποτελεσματικά τα θαλάσσια σύνορα της χώρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάτω από τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες που προκαλεί η συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή