Λισαβόνα: Τις δομικές αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση παρουσίασε ο Μ. Βορίδης

by Times Newsroom 1

Τις δομικές αλλαγές που προωθούνται στη Δημόσια Διοίκηση, παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης,, στην άτυπη Συνάντηση των υπουργών Δημόσιας Διοίκησης των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διεξήχθη χθες στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας.

Τους υπουργούς απασχόλησε, κυρίως, η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βορίδης παρουσίασε το επιμορφωτικό σχέδιο που έχει αναλάβει να υλοποιήσει το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) και έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή. Το πρόγραμμα, που υλοποιείται σε συνεργασία με τη Microsoft, προβλέπει την ψηφιακή επιμόρφωση 5.000 συνολικά ωφελούμενων δημοσίων υπαλλήλων, στην κατεύθυνση ενδυνάμωσης των ψηφιακών τους δυνατοτήτων, προκειμένου να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες απαιτήσεις της νέας Δημόσιας Διοίκησης.

Επιπροσθέτως, ο υπουργός έκανε ιδιαίτερη μνεία στο θεσμικό πλαίσιο που συνέταξε το υπουργείο Εσωτερικών και ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, με το οποίο ρυθμίστηκε η εφαρμογή της τηλεργασίας στο ελληνικό Δημόσιο, εναρμονίζοντας το σχετικό πεδίο με τα ισχύοντα στην πλειονότητα των δυτικών ευρωπαϊκών κρατών.

Αναφορικά με το θέμα της ενίσχυσης της συνεργασίας των αρμόδιων υπηρεσιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο που τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης, ο κ. Βορίδης επεσήμανε την ανάγκη να επιδιωχθεί η ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των υπηρεσιών των υπουργείων Δημόσιας Διοίκησης των κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έφερε ως παράδειγμα την άριστη συνεργασία του ΕΚΔΔΑ με τη γαλλική Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (École Nationale d’ Administration – ENA) στο ζήτημα αυτό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή