«Λίθοι και πλίνθοι ατάκτως ερριμένα»: Τι απαντά ο Γιάννης Οικονόμου στην επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη από τη Βουλή

«Ο πρωθυπουργός αντί να ασχολείται με τα προβλήματα των πολιτών, παρακολουθεί αγώνες NBA»

by Times Newsroom

«Λίθοι καὶ πλίνθοι καὶ ξύλα καὶ κέραμος ἀτάκτως ἐρριμμένα» σχολίασε ο Γιάννης Οικονόμου για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, κατά την οποία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε προφανή σύγχυση και απόγνωση από τις πολιτικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τις διεθνείς επιτυχίες της Κυβέρνησης. Για αυτό και σήμερα επιδόθηκε σε ένα ακόμη κρεσέντο, με επιχειρήματα που αλιεύει από τα τρολ του διαδικτύου, αφορισμούς και μπόλικα ψέματα, όπως το συνηθίζει. Οι διεθνείς κρίσεις και τα εθνικά προβλήματα όμως απαιτούν αξιοπιστία και σοβαρότητα, χαρακτηριστικά που δεν διαθέτει ο κ. Τσίπρας» τόνισε ο κ. Οικονόμου και κατέληξε:

«ΥΓ.: Επειδή επιμένει σκόπιμα να διαστρεβλώνει και επιμένει να ερμηνεύει τα μέτρα για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στην ηλεκτρική ενέργεια με την λογική των Tsipronomics, του ξαναλέμε: αυτό που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και θα υλοποιηθεί στο ακέραιο είναι ότι θα επιστραφεί σε όσους έχουν εισόδημα μέχρι 45.000 ευρώ το 60% της υπερβάλλουσας αύξησης, και έως του ποσού των 600 ευρώ (όχι 600 ευρώ στον καθένα) και θα φορολογηθούν με 90% τα υπερέσοδα των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, μακράν το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη. Δεν ελπίζουμε ότι θα σταματήσει τα ψέματα. Με αυτά πορεύτηκε, με αυτά πορεύεται»

Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης αντί να ασχολείται με τα προβλήματα των πολιτών, παρακολουθεί αγώνες NBA

Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην αίθουσα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου όπου συζητείται ο νέος κλιματικός νόμος. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «έναν χρόνο πριν, σε αυτή εδώ την αίθουσα, μετά από πρωτοβουλία της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, συζητούσαμε για την ανάγκη ενός βιώσιμου, δίκαιου κλιματικού νόμου για την κλιματική ουδετερότητα. Σήμερα έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Σήμερα αυτό που συζητείται σε κάθε σπίτι και επιχείρηση είναι το υπαρξιακό πρόβλημα κάθε νοικοκυριού κάθε επιχείρησης. Κι εσείς εδώ, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, όσο χρόνο βρίσκει βέβαια για να ασχοληθεί με τα προβλήματα των πολιτών και δεν βρίσκεται σε ιδιωτικές επισκέψεις με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο για να παρακολουθήσει αγώνες NBA, αντί να ψάχνει απαντήσεις για τα προβλήματα πολιτών, μάλλον προσπαθεί να βρει απάντηση στο υπαρξιακό πρόβλημα της κυβέρνησής σας. Δεν βρίσκετε απάντηση όμως όσο και να ψάχνετε. Γιατί εσείς δημιουργείτε την χαοτική απόσταση ανάμεσα στην ανασφάλεια που αισθάνεται ο πολίτης και στις δικές σας απαντήσεις».

Υποστήριξε δε ότι ο νέος κλιματικός νόμος επί της ουσίας «προστατεύει τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων μεταφέροντας το κόστος στην κοινωνική πλειοψηφία. Η πράσινη μετάβαση είναι ο αναγκαίος δρόμος που όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει να πορευτούμε. Αυτός ο δρόμος κοστίζει. Αυτό το κόστος είναι αναγκαίο να το επωμιστούμε για χάρη των επόμενων γενεών αλλά το ερώτημα είναι ποιος θα το πληρώσει. Εμείς λέμε να πληρωθεί με δικαιοσύνη. Οι έχοντες να αναλάβουν το μεγαλύτερο μερίδιο. Εσείς λέτε όπως πάντα να το αναλάβουν τα κορόιδα, νοικοκυριά, αγρότες μισθωτοί μην τυχόν και αναλάβουν το κόστος οι μεγάλες επιχειρήσεις όπως αυτές της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Το νομοσχέδιο είναι φτιαγμένο όχι για να προστατεύσει το περιβάλλον, αλλά για να προστατευτούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, μεταφέροντας το κόστος στην κοινωνική πλειοψηφία».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή