Λιθουανία: «Ευχαριστούμε και αντίο» σε δυο Λευκορώσους διπλωμάτες – πράκτορες

by Times Newsroom 1

Απελάσεις και διαμαρτυρία στο Μινσκ για την φίμωση των ΜΜΕ

Η Λιθουανία ανακοίνωσε σήμερα ότι απελαύνει δύο Λευκορώσους διπλωμάτες για «δραστηριότητες που είναι ασυμβίβαστες με το καθεστώς του διπλωμάτη», σύμφωνα με μια ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

«Δύο αξιωματικοί των υπηρεσιών πληροφοριών» της Λευκορωσίας «που εργάζονταν υπό το κάλυμμα του διπλωμάτη κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τη Λιθουανία. Όχι, ευχαριστούμε και αντίο», προσέθεσε ο Λιθουανός υπουργός Εξωτερικών Γκαμπριέλιους Λαντσμπέργκις στο Twiitter.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε πως εκπρόσωπος της πρεσβείας της Λευκορωσίας κλήθηκε προκειμένου να του επιδοθεί διαμαρτυρία «για τη συνεχιζόμενη καταστολή της κοινωνίας των πολιτών στη Λευκορωσία και των ανεξάρτητων ΜΜΕ».

Ο Λαντσμπέρκγις είπε πως η απόφαση αυτή ελήφθη επίσης σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη γειτονική χώρα της Βαλτικής, τη Λετονία, το σύνολο του προσωπικού της πρεσβείας της οποίας απελάθηκε από τη Λευκορωσία.

Το Μινσκ είχε κατηγορήσει τότε τις λετονικές αρχές ότι αντικατέστησαν τη σημαία της Λευκορωσίας με εκείνην της αντιπολίτευσης στο περιθώριο της Παγκόσμιου Κυπέλου του Χόκεϊ. Στη συνέχεια η Λετονία απέλασε τους Λευκορώσους διπλωμάτες.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή