Λιβανέζικη σαλάτα Fattoush με ντομάτες πιπεριές και αραβική πίτα

by Times Newsroom

Μια ωραία σαλάτα που αποκτά ανατολίτικο χαρακτήρα με την αραβική πίτα και τα μυρωδικά.

Συστατικά

  • 4  ψημένες αραβικές πίτες
  • 2 ντομάτες ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
  • 1/2 μαρούλι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά καθαρισμένη, ξεσποριασμένη και κομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη, ξεσποριασμένη και κομμένη
  • 3 ραπανάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. πλατύφυλλο μαϊντανό ψιλοκομμένος
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 αγγούρι ξεσποριασμένο και κομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • ½ κ.γλ. μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
  • Κόβουμε τις πίτες σε μικρά κομμάτια 2 ½ εκ., βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε για 10 λεπτά στο φούρνο, να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τις ντομάτες, το μαρούλι, τις πράσινες και κόκκινες πιπεριές, το μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμύδια, τον δυόσμο, το σκόρδο και το αγγούρι.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.
  • Προσθέτουμε και τις τραγανές πίτες, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή