Λίβανος: Ενα παιδί νεκρό και πάνω από σαράντα διασωθέντες στο ναυάγιο πλοίου ανοιχτά του λιμανιού της Τρίπολης

Στο σκάφος επέβαιναν 60 περίπου άτομα και οι προσπάθειες ανεύρεσης επιζώντων συνεχίζονται

by Times Newsroom

Ένα παιδί έχασε τη ζωή του και πάνω από σαράντα άνθρωποι διασώθηκαν αφού ναυάγησε πλεούμενο στα ανοικτά του λιμανιού της Τρίπολης (βόρεια) χθες Σάββατο, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών του Λιβάνου Αλί Χάμι στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Ο λιβανέζικος Ερυθρός Σταυρός ανέφερε μέσω Twitter ότι στο σκάφος επέβαιναν περίπου εξήντα άνθρωποι και διευκρίνισε ότι συμμετέχει στις προσπάθειες διάσωσης.

«Αναζητούμε τους εναπομείναντες επιβαίνοντες στο σκάφος», πολίτες του Λιβάνου και της Συρίας, τόνισε ο κ. Χάμι.

Πλήθος ανθρώπων συγκεντρώθηκε στο λιμάνι τα μεσάνυχτα. Ασθενοφόρα μετέφεραν διασωθέντες προς νοσοκομεία της πόλης.

Η κυβέρνηση του Λιβάνου ανέφερε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ότι ο πρωθυπουργός Νατζίμπ Μικάτι ενημερώνεται συνεχώς για το ναυάγιο πλεούμενου που αναχώρησε παράνομα από την περιοχή της Καλαμούν, νότια της Τρίπολης.

Η οικονομική κρίση στον Λίβανο, η χειρότερη που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η χώρα, ωθεί κύματα πολιτών καθώς και πρόσφυγες από τη Συρία να κάνουν το εξαιρετικά επικίνδυνο ταξίδι προς την Ευρώπη διά θαλάσσης, συχνά με μικρά και κάθε άλλο παρά αξιόπλοα σκάφη.

Η Τρίπολη, το δεύτερο μεγαλύτερο αστικό κέντρο του Λιβάνου, είναι η φτωχότερη πόλη της Μεσογείου, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com