Λιβύη: Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα παραδώσει μόνο σε εκλεγμένη κυβέρνηση…

Δύο μέρες πριν το λιβυκό κοινοβούλιο ψηφίσει για νέο πρωθυπουργό, ο Νταμπάιμπα αμφισβήτησε την ψήφο του κοινοβουλίου και μίλησε για αυτό που περιέγραψε ως την κυρίαρχη πολιτική τάξη που εκτείνεται μέσω του κοινοβουλίου και εκδίδει αποφάσεις στο όνομά του.

by Times Newsroom

Ο πρωθυπουργός της Λιβύης Αμπντέλ Χαμίντ αλ Νταμπάιμπα ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του δεν θα υποχωρήσει από τον ρόλο της και ότι θα συνεχίσει το έργο της «μέχρι την παράδοση σε μια εκλεγμένη κυβέρνηση».

Ο Νταμπάιμπα είπε σε τηλεοπτική ομιλία προς τους Λίβυους, που ανακοινώθηκε σήμερα: «Δεν θα επιτρέψω νέα μεταβατικά στάδια και δεν θα υποχωρήσουμε από τον ρόλο μας μέχρι να επιτευχθούν εκλογές και η κυβέρνηση ενότητας θα συνεχίσει το έργο της μέχρι να παραδοθεί σε μια εκλεγμένη κυβέρνηση».

Δύο μέρες πριν το λιβυκό κοινοβούλιο ψηφίσει για νέο πρωθυπουργό, ο Νταμπάιμπα αμφισβήτησε την ψήφο του κοινοβουλίου και μίλησε για αυτό που περιέγραψε ως την κυρίαρχη πολιτική τάξη που εκτείνεται μέσω του κοινοβουλίου και εκδίδει αποφάσεις στο όνομά του. Δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Όχι στην παράταση… Ναι στις εκλογές».

Ο Νταμπάιμπα απάντησε στις κατηγορίες κατά της κυβέρνησής του για παρεμπόδιση των εκλογών λέγοντας ότι εκπρόσωποι αυτής της τάξης «σταμάτησαν τις εκλογές αφού βεβαιώθηκαν ότι ο κόσμος δεν ήταν μαζί τους».

Ο Νταμπάιμπα ανακοίνωσε: «Είμαι έτοιμος να αναθεωρήσω την απόφασή μου για την υποβολή υποψηφιότητας υποψηφιότητα στις εκλογές εάν είναι προς το συμφέρον της χώρας μου».

Ο Νταμπάιμπα κάλεσε τους Λίβυους να κάνουν τη φωνή τους να ακουστεί, λέγοντας:

«Το μοιραίο βήμα δεν θα είναι αν η τάξη δεν ακούσει τη φωνή σας και πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε όλους τους τομείς και τις αρένες ότι έχετε κουραστεί από την παράταση» και πρόσθεσε: Πείτε το με μια φωνή: Όχι στον διχασμό, όχι στην παράταση… Ναι στις εκλογές Ναι στο σύνταγμα και στη σταθερότητα».

Αξιοσημείωτο είναι ότι το λιβυκό κοινοβούλιο ψήφισε χθες δύο υποψηφίους για επικεφαλής της κυβέρνησης και η καθοριστική ψηφοφορία έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί την Πέμπτη.

 © Βαλκανικό Περισκόπιο –Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή