Λιβύη: Σε λοκνταουν η δυτική και κεντρική χώρα, λόγω αύξησης των κρουσμάτων

by Times Newsroom 1

Η κυβέρνηση της Λιβύης ανακοίνωσε ότι επιβάλει απαγόρευση της κυκλοφορίας για δύο εβδομάδες, αρχής γενομένης από αύριο Τρίτη, στα κεντρικά και τα δυτικά τμήματα της χώρας, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της Covid-19.

Η απαγόρευση θα ισχύει από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 6 το πρωί σε όλες αυτές τις περιοχές, συμπεριλαμβανομένης και της πρωτεύουσας, της Τρίπολης. Καφενεία, εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα και δημόσια πάρκα θα κλείσουν και οι μετακινήσεις θα απαγορεύονται.

Θα επιτρέπονται μόνο οι απολύτως αναγκαίες δραστηριότητες, όπως μεταφορά εμπορευμάτων και λειτουργία των φαρμακείων.

Οι απαγορεύσεις δεν αφορούν την ανατολική και τη νότια Λιβύη, οι οποίες ελέγχονται ντε φάκτο από τις δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ.

Από την αρχή της πανδημίας η Λιβύη, μια χώρα επτά εκατομμυρίων κατοίκων με ένα σύστημα υγείας στα πρόθυρα της κατάρρευσης λόγω του πολέμου, έχει καταγράψει 236.961 κρούσματα και 3.398 θανάτους. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων δεν ξεπερνούσε τα 400 σε ημερήσια βάση από τα τέλη Απριλίου, όμως πλέον ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες.

Στις 11 Ιουλίου οι αρχές είχαν ήδη επιβάλει περιορισμούς: μεταξύ άλλων, σταμάτησαν τα μαθήματα στα πανεπιστήμια, απαγορεύτηκαν οι συναθροίσεις και η τέλεση γάμων.

Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί περίπου 500.000 άνθρωποι σε όλη τη χώρα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή