Λιζ Τρας: Θα μετατρέψω τη Βρετανία σε έθνος με φιλοδοξίες

Τις πρώτες της δηλώσεις έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ έκανε η νέα πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Λιζ Τρας, επιστρέφοντας από το Μπαλμόραλ, όπου έλαβε εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης από τη βασίλισσα Ελισάβετ.

by Times Newsroom

Εν μέσω χειροκροτημάτων και επευφημιών από τους υποστηρικτές της, η Λιζ Τρας δήλωσε: «Είναι τιμή μου που αναλαμβάνω αυτήν την ευθύνη σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα μας».

Στην έναρξη της ομιλίας της, η Λιζ Τρας αναφέρθηκε στον προκάτοχό της. «Ο Μπόρις Τζόνσον ολοκλήρωσε το Brexit, την εκστρατεία εμβολιασμού για τον Covid και αντιστάθηκε στη ρωσική επιθετικότητα. Η ιστορία θα τον δει ως έναν πρωθυπουργό με τεράστια σημασία», ανέφερε.

Μιλώντας προς τους πολίτες, σημείωσε ότι θέλει να δει τη Βρετανία να εργάζεται, να χτίζει και να μεγαλώνει. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην ενεργειακή κρίση, λέγοντας ότι θα διασφαλίσει ότι οι πολίτες δεν θα βρεθούν αντιμέτωποι με απαράδεκτους ενεργειακούς λογαριασμούς. Μάλιστα, προανήγγειλε ότι θα αναλάβει δράση αυτήν την εβδομάδα για το ζήτημα και για να διασφαλίσει τις ενεργειακές προμήθειες.

Παράλληλα, η Λιζ Τρας αναφέρθηκε και στο NHS, λέγοντας ότι θέλει να βεβαιωθεί ότι όλοι οι πολίτες θα μπορούν να επισκεφθούν σε γιατρό.

«Μπορούμε να βγούμε από την καταιγίδα και να γίνουμε η λαμπρή Βρετανία που μπορούμε να γίνουμε» είπε.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Επικύρωσε τον διορισμό της Λιζ Τρας ως πρωθυπουργού της Βρετανίας

Η Λιζ Τρας είναι πλέον και με βασιλική «σφραγίδα» η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας. Η πολιτικός βρέθηκε στο ανάκτορο του Μπαλμόραλ για να συναντηθεί με τη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία επικύρωσε τον διορισμό της στην θέση της πρωθυπουργού.

Πλάνα από την συνάντησή τους δείχνει τη μονάρχη να χαμογελά καθώς καλωσορίζει την Τρας, την 15η πρωθυπουργό που έχει υπηρετήσει κατά τη διάρκεια της 70χρονης βασιλείας της Ελισάβετ.

Πριν από λίγα λεπτά είχε υποβάλει επισήμως την παραίτησή του ο Μπόρις Τζόνσον, η οποία επίσης έγινε δεκτή από τα βασιλικά ανάκτορα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com