Λογαριασμοί ρεύματος – Σκυλακάκης: 14 με 15 ανοίγει η πλατφόρμα – Τι πρέπει να ξέρουν όσοι θα λάβουν επιστροφή χρημάτων

«Θα χρειαστούμε συμπληρωματικό προϋπολογισμό για τη στήριξη των νοικοκυριών»

by Times Newsroom

Για τις επιστροφές χρημάτων που θα λάβουν όσους είδαν αυξημένους τους λογαριασμούς ρεύματος μίλησε κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης την Τετάρτη (25/5) ο υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης υπογραμμίζοντας πως η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει 14 με 15 Ιουνίου.

«Στην πλατφόρμα οι πολίτες, που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια, θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για να λάβουν την επιστροφή του 60% του αυξημένου κόστους ρεύματος που έχουν χρεωθεί από την 1η Δεκεμβρίου έως 31 Μαΐου 2022» επεσήμανε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ 100,3.

Το βράδυ της Τρίτης (24/5) μάλιστα κατατέθηκε στη Βουλή, με τη μορφή τροπολογίας, η σχετική ρύθμιση.

«Πληρώνουμε πολύ ακριβότερα τα καύσιμα όταν έχουμε χαμηλά επιτόκια σε σχέση με το δολάριο»

Αναφερόμενος στην άνοδο των επιτοκίων ο κ. Σκυλακάκης επεσήμανε ότι, «δεν μας ανησυχεί από δημοσιονομικής πλευράς. Η επιρροή της τρέχουσας κατάστασης των επιτοκίων είναι μικρή σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική επίπτωση. Το μεγαλύτερο μέρος του χρέους μας είναι σε σταθερά επιτόκια. Η άνοδος των επιτοκίων βοηθάει να αποκατασταθεί η ισορροπία δολαρίου – ευρώ, η οποία επηρεάζει την ακρίβεια και το ΑΕΠ».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, πληρώνουμε πολύ ακριβότερα τα καύσιμα όταν έχουμε χαμηλά επιτόκια σε σχέση με το δολάριο. 

«Η οικονομία είναι πολύ πιο σύνθετο περιβάλλον» δήλωσε και τόνισε πρέπει να κρατά κανείς μια γραμμή ισορροπίας.

«Η χώρα μας θα χρειαστεί οπωσδήποτε συμπληρωματικό προϋπολογισμό»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την έκθεση της Κομισιόν και τις παρατηρήσεις που γίνονται για την ελληνική οικονομία και την πρόβλεψη ότι η χώρα μας θα χρειαστεί οπωσδήποτε συμπληρωματικό προϋπολογισμό, δηλαδή, καινούρια έξοδα για τη στήριξη των νοικοκυριών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι «αυτό που καταγράφει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ότι τα χρήματα που έχουμε βάλει για το έλλειμμα δεν έχουν ακόμη περιληφθεί στον προϋπολογισμό. Τα χρήματα πηγαίνουν στο ρεύμα».

«Αν πάει καλύτερα το πράγμα, από πλευράς φυσικού αερίου, είναι πιθανό να υπάρξει κάποιος δημοσιονομικός πόρος. Και σε καμία περίπτωση, μην συνδέουμε την έκθεση της Κομισιόν με επιπλέον μέτρα» συμπλήρωσε.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή