«Λογοτεχνικό Βραβείο Αλεξάνδρα Στεφανοπούλου»

Παράταση προθεσμίας υποβολής υποψηφιότητας

by Times Newsroom

Tο Ίδρυμα Προαγωγής Ελληνικού Πνεύματος Αλεξάνδρα Στεφανοπούλου ενημερώνει τους συναδέλφους ότι παρατείνεται, εκ νέου, η περίοδος που προηγείται της απονομής του «ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» και ότι θα γίνεται αποδεκτή η υποψηφιότητα βιβλίων για το Βραβείο των 10.000 Ευρώ μέχρι το τέλος του μηνός Δεκεμβρίου. Η ημερομηνία της τελετής για την απονομή του Βραβείου θα ορισθεί στο τέλος Δεκεμβρίου.

Οι όροι για την υποβολή υποψηφιότητας για το ΒΡΑΒΕΙΟ είναι οι εξής:

1.Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι δημοσιογράφοι, μέλη δημοσιογραφικών Ενώσεων σε όποια χώρα ασκούν το επάγγελμά τους.

2. Το κείμενο του πρωτοτύπου προτεινομένου έργου σε πρόζα  πρέπει να εμπνέεται αποκλειστικά από την Ιστορία και τον Πολιτισμό της Ελλάδας ( Ιστορικό μυθιστόρημα, βιογραφίες, δοκίμια κ.λ.) και να έχει εκδοθεί σε βιβλίο κατά την πενταετία που προηγείται της ημερομηνίας της απονομής του ΒΡΑΒΕΙΟΥ.

3. Το βιβλίο μπορεί να έχει γραφεί σε οποιαδήποτε γλώσσα αλλά προκειμένου να υποβληθεί για το ΒΡΑΒΕΙΟ πρέπει να έχει εκδοθεί και σε βιβλίο  μεταφρασμένο σε μία από τις εξής τρείς γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά  ή Γαλλικά.

4. Ο/H συγγραφέας πρέπει να στείλει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου  δύο αντίτυπα του βιβλίου μαζί με την φωτογραφία της επαγγελματικής του/της ταυτότητας και ένα σύντομο curriculum vitae στη διεύθυνση:  «ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ», ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 20, ΑΘΗΝΑ 10671 (LITERARY PRIZE ALEXANDRASTEFANOPOULOU, AKADHMIAS 20, ATHENS 10671, GREECE).

Πρόεδρος της τριμελούς Κριτικής Επιτροπής είναι ο καθηγητής κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

­_______________________________________

ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ακαδημίας 20 , Αθήνα, 10671 – email: [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com