Λοβέρδος: Απαγόρευσαν στον πρόεδρο της ΠΟΕ την είσοδο στην Τουρκία, λόγω δηλώσεών του για τη Γενοκτονία των Ποντίων

by Times Newsroom 1

Με την επισήμανση, «στις δημοκρατίες κανένας άνθρωπος δεν διώκεται για τα φρονήματά του», ο τομεάρχης Εξωτερικών του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρει ότι οι τουρκικές αρχές δεν επέτρεψαν την είσοδο στη χώρα στον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας λόγω δηλώσεων που εκείνος είχε κάνει για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Εξ ου και η ρητή και απερίφραστη καταδίκη της τουρκικής στάσης από τον τομεάρχη Εξωτερικών του Κινήματος.

Αναλυτικά, «μετά από ενημέρωση που είχα από το υπουργείο Εξωτερικών, καταδικάζουμε ρητά και απερίφραστα τη στάση της Τουρκίας απέναντι στον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας Γιώργο Βαρυθυμιάδη. Οι τουρκικές αρχές απαγορεύοντας την είσοδο του Γ. Βαρυθυμιάδη στην Τουρκία λόγω των δηλώσεών του για τη Γενοκτονία των Ποντίων επιβεβαιώνουν ότι η Τουρκία δεν είναι δημοκρατική χώρα. Στις δημοκρατίες κανένας άνθρωπος δεν διώκεται για τα φρονήματά του», υπογραμμίζει εν κατακλείδι ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή