Μ. Κατρίνης: Κατώτερη των περιστάσεων η κυβέρνηση – Κατέρρευσε ο μύθος του επιτελικού κράτους

Επίθεση και κατά του ΣΥΡΙΖΑ από τον επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ

by Times Newsroom

Επίθεση τόσο κατά της κυβέρνησης όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Μιχάλης Κατρίνης από το βήμα της Βουλής κάνοντας λόγο για πλήρη ανεπάρκεια στη διαχείριση κρίσεων και επιτελικό χάος.

«Κ. Μητσοτάκη και κ. Τσίπρα ο ορίζοντας αυτής της χώρας είναι πολύ πιο ευρός από αυτόν που θέλετε να ορίσετε. Υπάρχουν δυνάμεις σε αυτή τη χώρα, που μπορούν να πετύχουν εκεί όπου εσείς αποτύχατε. Γιατί η Ελλάδα δεν σας ανήκει» τόνισε κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας ο επικεφαλής της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής και πρόσθεσε: «Πρέπει να το καταλάβετε ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν πρόκειται να παίξει τον ρόλο του βολικού κυβερνητικού εταίρου».

Οι κυβερνήσεις, σημείωσε, χάνουν την εμπιστοσύνη μέσα στην κοινωνία. «Μέχρι σήμερα ενώ η κυβέρνηση χάνει συνεχώς την εμπιστοσύνη των πολιτών, η αξιωματική αντιπολίτευση έχει αποτύχει να την κερδίσει. Αποτύχατε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση. Τώρα ήρθε η ώρα η δική μας να πετύχουμε εκεί που αποτύχατε» είπε, ενώ σχολίασε πως οι εκλογές σήμερα θα συνέφεραν το Κίνημα Αλλαγής, ώστε κάτι τέτοιο θα ήταν ανεύθυνο με τους θανάτους από την πανδημία να χτυπούν κόκκινο. «Τι εκλογές θα έχουμε με αυτά τα επιδημιολογικά δεδομένα; Τι εκλογές θέλουν κάποιοι; Υβριδικές εκλογές στις οποίες δεν μπορούν να συμμετέχουν οι πολίτες;» αναρωτήθηκε.

«Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής δεν θα μιμηθούμε ούτε τον κ. Μητσοτάκη που επί τρία χρόνια ζητούσε εκλογές, ούτε τον κ. Τσίπρα που κάθε εβδομάδα ζητεί εκλογές» σημείωσε.

Αναφερόμενος στα οικονομικά δεδομένα, ο κ. Κατρίνης τόνισε ότι το ιδιωτικό χρέος εξελίσσεται σε βόμβα για τα θεμέλια της χώρας. Όπως είπε ελάχιστοι μπήκαν στη ρύθμιση για τις οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, καθώς δεν έγινε δεκτή η πρόταση για 120 δόσεις με ισχυρά κίνητρα για όσους ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.

Στο μέτωπο της κακοκαιρίας τόνισε ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Πριν από έναν χρόνο, θύμισε, είχαμε και πάλι κακοκαιρία και θυμόμαστε τι έγινε. «Έναν χρόνο μετά όχι μόνο δεν βελτιώθηκε τίποτα, αλλά τα πράγματα έγιναν χειρότερα». Κατέρρευσε ο μύθος της κυβέρνησης που είναι ικανή στη διαχείριση κρίσεων. «Η σημερινή κυβέρνηση αποδείχθηκε εξίσου ανεπαρκής με την προηγούμενη τόνισε», ενώ πρόσθεσε ότι κατέρρευσε και ο μύθος του επιτελικού κράτους. «Το μόνο που είδαμε είναι επιτελικό χάος» σημείωσε.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή