Μα, κύριε Αλέξη μας, δεν καλείς κάποιον για να μιλάει αυτός!

by ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΜΙΤΖΗΣ

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου (Η Καθημερινή, 11/02/21)

  • Γράφει ο Αντώνης Σιμιτζής

Μια εξαιρετική συνέντευξη!

Είτε ο Πρωθυπουργός κάλεσε τον Παπαχελά είτε εκείνος τη ζήτησε από τον Πρωθυπουργό, τον άφησε να μιλάει όσο θέλει!

Μα, κύριε Αλέξη μας, δεν καλείς κάποιον για να μιλάει αυτός!

Καλείς κάποιον για να μιλάς εσύ! Και όχι μόνον να τον ρωτάς εσύ μακροσκελώς, αλλά να απαντάς εσύ αντί αυτού, σε αυτά που ετοιμάζεται να πει εκείνος! Πώς να το κάνουμε δηλαδή;

Αλλιώς γιατί να τον καλέσεις!!!!

Η συνέντευξη ήτανε εξαιρετική!

(Ξέρω τι λένε οι αντί- για τη συνέντευξη, αλλά και αυτά είναι καθιερωμένα…)

Μια κοινωνική ερώτηση…

Όσοι ΔΕΝ θέλουνε να κάνουν εμβόλιο, δεν θέλουν επειδή ανήκουνε σε άλλο κόμμα; Ή γιατί γνωρίζοντας τα πάντα (ακόμη και πώς σκάει μια πυρηνική βόμβα), ξέρουν ότι και αυτό…. κου-λου-που; Πάντως όταν μια κυβέρνηση λέει να κάνουμε κάτι ΚΑΙ μάλιστα για το καλό μας, δεν μας λέει και να αλλάξουμε και θρησκεία! Δε μας λέει να βαπτιστούμε… ξέρω γω τι!

Αλλά, όταν ο καταπληκτικός Εσύ δεν κάνεις εμβόλιο, μην ξεχνάς πως είτε κολλάς άλλους, είτε αρρωσταίνεις ο ίδιος, που και αυτό Μάς στοιχίζει!

Όχι μονά-ζυγά μόνο «δικά μας»! Αλλά και το σύστημα να δουλεύει σωστά; Εδώ μιλάμε για αδιάκριτη πανδημία! Εμβολιάζονται δισεκατομμύρια!

Θα μου πεις, και ο Σωκράτης ο Αθηναίος Ένας ήταν!

Εντάξει, σ’ αυτόν τον Έναν, υποχωρούμε!

The following two tabs change content below.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΜΙΤΖΗΣ
Ο Αντώνης Σιμιτζής γεννήθηκε στην Αμαλιάδα. Έκανε ανώτατες σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Πρωτοεμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα το 1962 με τη νουβέλα Ο Γέρος. Από τότε έχει εκδώσει πολλά πεζά, διηγήματα, μυθιστορήματα και δοκίμια. Έχει γράψει επίσης θεατρικά έργα, που έχουν ανέβει στις αθηναϊκές σκηνές, όπως και της επαρχίας, καθώς και περισσότερα από εκατό επεισόδια τηλεοπτικών σίριαλ και τηλεταινίες, σε διασκευές ή πρωτότυπα. Τα πεζά του έχουν συμπεριληφθεί σε πολλές ανθολογίες και έχει τιμηθεί για τα θεατρικά του έργα δύο φορές με Α′ και Β′ βραβείο. Έχει πάρει επίσης και το βραβείο «Τρανούλη» για το μυθιστόρημά του Αν Αγαπάς. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και υπήρξε μέλος στα Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας και της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή