«Μάχη» Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή

Σε έντονα φορτισμένη, σχεδόν προεκλογική ατμόσφαιρα, και στο φόντο όσων τραγικών συνέβησαν στην Ελλάδα το 2015, αναμένεται η σημερινή αντιπαράθεση Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή.

by Times Newsroom

Η φόρτιση θα συνεχιστεί από τα όσα συνέβησαν χθες στο ευρωκοινοβούλιο, όπου επειδή ο πρωθυπουργός απάντησε σε συκοφαντίες κατά της Ελλάδας, η Κουμουνδούρου ενοχλήθηκε. Η συζήτηση για το τραγικό 2015, οφείλεται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Γιάνη Βαρουφάκη, που με καθημερινές παρεμβάσεις προσπαθούν να υπενθυμίζουν στην ελληνική κοινή γνώμη τα πεπραγμένα τους.

Σε ό,τι αφορά στη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο ευρωκοινοβούλιο, την αρχή έκανε ο επικοινωνιακός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ με fake news στα social media για άδεια έδρανα την ώρα που μιλούσε ο πρωθυπουργός και σχόλια υποτιμητικά για την παρουσία του. Ηταν τουλάχιστον αστείο, τα troll του ΣΥΡΙΖΑ να αναπαράγουν πλάνα που τραβούσαν οι ευρωβουλευτές του κόμματος από… γωνίες στα ορεινά της αίθουσας, για να υποστηρίξουν ότι η αίθουσα ήταν άδεια, τη στιγμή που η ζωντανή μετάδοση έδειχνε πλάνα από όλη την αίθουσα, διαψεύδοντάς τους. Και ήταν τουλάχιστον άστοχο, να διαμαρτύρεται ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορά στον αντιπολιτευτικό Τύπο στην Ελλάδα, όταν η αναφορά αυτή είχε να κάνει με απαντήσεις που έπρεπε να δοθούν σε ευρωβουλευτές κακά ή ελλιπώς πληροφορημένους για το τι συμβαίνει στη χώρα μας και για το αν είναι ελεύθερα τα ελληνικά ΜΜΕ να ασκούν κριτική προς την κυβέρνηση ή προς οποιαδήποτε άλλη κατεύθυνση. Προφανώς, ο πραγματικός λόγος για την έντονη ενόχληση της Κουμουνδούρου, ήταν το γεγονός ότι από το βήμα του ευρωκοινοβουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέστησε σαφές προς όλους ότι η Ελλάδα του 2022 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2015, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και προσωπικά ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζονται.

Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να αμαυρώσει ή να διαστρεβλώσει τα μηνύματα που ήθελε να στείλει ο Ελληνας πρωθυπουργός με την παρέμβασή του, απέναντι στην Τουρκία, απέναντι στις Βρυξέλλες για την ανάγκη ενιαίας πολιτικής αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης, για το μεταναστευτικό, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, δεν πέτυχε. Πολύ περισσότερο δεν πέτυχε η προσπάθεια της Κουμουνδούρου να εμφανίσει τον Ελληνα πρωθυπουργό ως… Ορμπαν, επειδή αφενός απάντησε σε Γάλλο ευρωβουλευτή που υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ελευθεροτυπία στην Ελλάδα και αφετέρου διαμαρτυρήθηκε σε Ελληνα συνάδελφο του Euroactiv και του MEGA ότι το ρεπορτάζ του από την πρόσφατη συνάντησή του με την κ. Βεστάγκερ περιείχε ψέματα.

Σε αυτό το κλίμα, λοιπόν, θα διεξαχθεί η σημερινή συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών, με τον Γιάνη Βαρουφάκη, από την Κρήτη, να επαναφέρει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας όλο το σκηνικό του 2015 και κυρίως να επαναφέρει τα σενάρια προεκλογικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΜέΡΑ 25 και του Αλέξη Τσίπρα με τον ίδιο. «Θέση του κόμματος που αναδείχθηκε και από το Συνέδριο, είναι η ανάγκη προεκλογικών συνεργασιών, στη βάση των προγραμμάτων των κομμάτων και όχι μετεκλογικές συνεργασίες, με τη μορφή της “μοιρασιάς” υπουργείων. Ο όποιος διάλογος περί προοδευτικής διακυβέρνησης, θα πρέπει να γίνει και να ολοκληρωθεί πριν τις εκλογές. Αν δεν γίνει προεκλογικά, οι βουλεύτριες και βουλευτές του ΜέΡΑ25 δεσμεύονται να καταψηφίσουν εκ προοιμίου κάθε κυβερνητικό σχήμα», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης από την Κρήτη, ενώ με αφορμή τη συμπλήρωση επτά ετών από το δημοψήφισμα του 2015, τόνισε: «Υπήρξε κορυφαία δημοκρατική στιγμή στην ελληνική, αλλά και την διεθνή, πολιτική Ιστορία».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή