Μαγιό hi-tech για κολύμβηση υψηλών επιδόσεων

by Times Newsroom 1

Μια από τις κορυφαίες εταιρείες δημιουργίας μαγιό στον κόσμο, η Speedo, παρουσίασε το Fastskin 4.0 το οποίο τα στελέχη της εταιρείας περιγράφουν ως το «πιο έξυπνο μαγιό όλων των εποχών».

Το μαγιό ενσωματώνει μια σειρά από καινοτομίες. Αποτελείται ύφασμα που συλλέγει και αποθηκεύει ενέργεια και συνδυασμό με ένα ενσωματωμένο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης επιτρέπει σύμφωνα με τους δημιουργούς του στον κολυμβητή να κινείται μέσα στο νερό κατά 4% ταχύτερα αύξηση που μπορεί να ακούγεται μικρή αλλά στον χώρο του αθλητισμού είναι ικανή να χαρίσει νίκες και μετάλλια.

Οι ενεργειακές δυνατότητες του υφάσματος είναι προϊόν της παρουσίας γενετικά τροποποιημένων βακτηρίων που υπάρχουν μέσα σε αυτό. Το 80% του υφάσματος είναι βιοδιασπώμενο και δεν θα ρυπαίνει το περιβάλλον όταν ο κάτοχος τους σταματήσει να το χρησιμοποιεί. Το μαγιό διαθέτει επίσης έναν ενσωματωμένο εξωσκελετό που του παρέχει έξτρα ενέργεια και δύναμη ενώ η επιφάνεια του έχει υποστεί βιο-επεξεργασία για να μιμείται τις ιδιότητες του δέρματος του καρχαρία ώστε να γλιστρά αυτός που το φορά στο νερό με την ίδια άνεση και αποδοτικότητα όπως οι καρχαρίες.

Το μαγιό διαθέτει επίσης ένα μηχανισμό που εξισορροπεί συνεχώς την θέση του σώματος του κατόχου του μέσα στο νερό για έξτρα αεροδυναμικότητα στην κίνηση του. Στο μαγιό είναι επίσης ενσωματωμένοι αισθητήρες που καταγράφουν τις ζωτικές λειτουργίες του κατόχου του πριν, κατά την διάρκεια και μετά την κολύμβηση. Η καταγραφή και μελέτη αυτών των δεδομένων σε αθλητές μπορεί να τους βοηθήσει στην καλύτερη οργάνωση της προπόνησης αλλά και της τακτικής τους στην διάρκεια των αγώνων.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή