Μαγνητική και τομοσύνθεση μαστού για να προλάβεις τυχόν προβλήματα υγείας

by Times Newsroom

Με την τεράστια πρόοδο της ιατρικής επιστήμης έχουμε σήμερα τη δυνατότητα να πραγματοποιούμε διαφόρων ειδών εξετάσεις. Μπορούμε, έτσι, να προλαμβάνουμε ασθένειες και να έχουμε περισσότερες και καλύτερες πιθανότητες θεραπείας.

Μαγνητική μαστού

Μία από τις εξετάσεις που συστήνεται στις γυναίκες κατά κύριο λόγο, χωρίς να αποκλείονται οι άντρες, είναι η μαγνητική μαστού.

Η μαγνητική μαστογραφία πραγματοποιείται ώστε να προκύψει μια πιο σαφής εικόνα του μαστού για προληπτικούς λόγους και, ακόμα, πριν ή μετά από την εγχείρηση, σε περιπτώσεις που αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Γιατί να υποβληθώ σε μια τέτοια εξέταση;

Είναι απολύτως φυσικό να αναρωτιέσαι για ποιον λόγο θα ήταν απαραίτητη για σένα μια μαγνητική μαστού. Συνοπτικά θα μπορούσαμε να αναφέρουμε τις εξής περιπτώσεις:

  • Αν υπάρχει ιστορικό καρκίνου του στήθους στην οικογένεια (κυρίως αναφορικά με τη μητέρα, την αδερφή ή την κόρη σου).

  • Αν υπάρχει ατομικό ιστορικό καρκίνου του στήθους ή των ωοθηκών.

  • Αν έχει γίνει προηγούμενη διάγνωση για υπερπλασία ή νεοπλασία.

  • Αν είσαι επιβεβαιωμένη φορέας γονιδιακών μεταλλάξεων.

  • Αν κατά τη μαστογραφία ή τον υπέρηχο έχουν προκύψει ανησυχητικά ευρήματα.

Όσον αφορά σε γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του μαστού, η μαγνητική μαστογραφία μπορεί, επίσης, να γίνει ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο ο όγκος ανταποκρίνεται στη χημειοθεραπεία ή, αν έχει ήδη πραγματοποιηθεί ογκεκτομή, για να εξεταστεί αν υπάρχει υπολειπόμενη νόσος. Μάθε περισσότερα για την μαγνητική τομογραφία.

Τομοσύνθεση μαστού

Η τομοσύνθεση μαστού ή 3D ψηφιακή μαστογραφία υπερέχει έναντι της ΄΄απλής΄΄ ψηφιακής μαστογραφίας ως προς την ακρίβεια διάγνωσης, χάρη στην τρισδιάστατη τεχνολογία απεικόνισης του μαστού.

Για να γίνει σαφής η διαφορά τους, αρκεί να έχεις υπόψη πως με την ψηφιακή μαστογραφία ενδέχεται να μην ανιχνευθούν ή να διαγνωστούν καρκίνοι του μαστού σε ποσοστό 20%-30%.

Η συγκεκριμένη εξέταση συνιστάται ακριβώς λόγω της υπεροχής της, γιατί μπορεί να διαγνώσει μικρές βλάβες σε πολύ πρώιμο στάδιο και να προλάβει την εξέλιξή τους, ενώ οι πιθανότητες ψευδούς διάγνωσης μειώνονται 20%-40%. Επιπλέον, είναι πολύ πιο ανώδυνη κατά την πραγματοποίησή της, καθώς ασκείται λιγότερη πίεση στους μαστούς. Τέλος, η μεγαλύτερη ακρίβεια, που προσφέρει, αυτόματα κάνει λιγότερο αναγκαίες τις συνεχείς επαναλήψεις εξετάσεων και βιοψιών.

Επικοινώνησε με το διαγνωστικό κέντρο Βιότυπος της περιοχής που σε εξυπηρετεί περισσότερο, πάρε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τις σημαντικές αυτές εξετάσεις και κλείσε άμεσα το ραντεβού σου.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com