Μακρόν: «Η οικονομία της Ρωσίας υποφέρει πολύ, τα επίσημα στοιχεία είναι προπαγάνδα»

Ο Γάλλος πρόεδρος δεν πιστεύει στα επίσημα στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύει η Μόσχα.

by Times Newsroom

«Η οικονομία της Ρωσίας υποφέρει πολύ», δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, λέγοντας ότι «δεν πιστεύει» την «προπαγάνδα» των επίσημων στατιστικών στοιχείων που δημοσιεύει η Μόσχα.

Ερωτηθείς στο περιθώριο επίσκεψής του στην αγορά Rungis, κοντά στο Παρίσι, σχετικά με τα επίσημα στοιχεία για τη συρρίκνωση του ρωσικού ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) κατά 2,2% το 2022, ο Γάλλος πρόεδρος απάντησε: «Αυτοί λένε πως είναι 2%, εγώ λέω ότι είναι πολύ περισσότερο».

«Κερδίζουν χρήματα από το φυσικό αέριο που πωλούν σε άλλους, αλλά η υπόλοιπη οικονομία υποφέρει πολύ. Επομένως, δεν πιστεύω καθόλου αυτά τα στοιχεία», δήλωσε ο Μακρόν.

Οι ρωσικές στατιστικές «είναι μια προπαγάνδα, πρόκειται για μια χώρα που δεν είναι πλέον μια δημοκρατική, ελεύθερη χώρα, με ανεξάρτητο (στατιστικό) ινστιτούτο», είπε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ρωσικής στατιστικής υπηρεσίας Rosstat, που δημοσιεύθηκαν χθες, το ΑΕΠ της Ρωσίας συρρικνώθηκε κατά 2,2% το 2022, καθώς η οικονομία φάνηκε να αντέχει καλύτερα από το αναμενόμενο τον αντίκτυπο των σκληρών δυτικών κυρώσεων μετά την επίθεση της Μόσχας στην Ουκρανία.

Ο Μακρόν επεσήμανε επίσης ότι «εκατοντάδες χιλιάδες νέοι (…) έφυγαν για να αποφύγουν την επιστράτευση» και ότι οι Ρώσοι «έχασαν πολλές ευκαιρίες» από οικονομική άποψη.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή