Μαλί: Κυανόκρανος του ΟΗΕ τραυματίζεται βαριά σε «στοχευμένη» επίθεση

Η ειρηνική δύναμη δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει μια από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου να αντιμετωπίζει τζιχαντιστές

by Times Newsroom

Μέλος της ειρηνευτικής δύναμης τραυματίστηκε πολύ σοβαρά χθες Κυριακή σε «στοχευμένη» επίθεση εναντίον οχηματοπομπής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο βόρειο Μαλί, περιοχή της δράσης τζιχαντιστών, ανακοίνωσε μέσω Twitter η αποστολή του ΟΗΕ στο Μαλί (MINUSMA).

Νάρκη εξερράγη στην περιοχή Γκαό καθώς διερχόταν η οχηματοπομπή, που κατόπιν έγινε στόχος πυρών ελαφρών όπλων, σύμφωνα με τη MINUSMA. «Αυστηρή καταδίκη αυτής της επίθεσης και ευχές για ανάρρωση στον τραυματία», προστίθεται στην ανάρτηση.

Η MINUSMA δημιουργήθηκε το 2013 για να υποστηρίξει μια από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου να αντιμετωπίσει εξέγερση τζιχαντιστών.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ειρηνευτικές επιχειρήσεις του ΟΗΕ. Μετρά περίπου 17.500 άνδρες και γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων 13.000 και πλέον στρατιωτικών και αστυνομικών.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή