Μάλι: Το στρατιωτικό καθεστώς ψήφισε νέο εκλογικό νόμο

Βήμα προς την αποκατάσταση της δημοκρατίας εν μέσω σκληρών οικονομικών κυρώσεων

by Times Newsroom

Τον νέο εκλογικό νόμο του Μάλι ψήφισε το στρατιωτικό καθεστώς που κατέλαβε με πραξικόπημα την εξουσία τον Αύγουστο του 2020, κάνοντας ένα μικρό βήμα προς την αποκατάσταση της δημοκρατίας, εν μέσω των σκληρών οικονομικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη χώρα από την Δυτικοαφρικανική Οικονομική και Νομισματική Ένωση (ECOWAS).

Το Μαλί και η 15μελής ECOWAS ερίζουν σχετικά με το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα από τους ηγέτες του πραξικοπήματος για τη διεξαγωγή εκλογών, είχαν προτείνει αρχικά πέντε και στη συνέχεια δύο χρόνια, καθώς η ECOWAS αξιώνει την επίσπευσή τους.

Η χούντα του Μαλί εξέδωσε διάταγμα στις 6 Ιουνίου, στο οποίο προβλέπεται διετές χρονοδιάγραμμα που υπολογίζεται από τον Μάρτιο του 2022, ενώ οι διαπραγματεύσεις με την ECOWAS συνεχίζονται.

Η Δυτικοαφρικανική Οικονομική και Νομισματική Ένωση εξέφρασε τη θλίψη της για αυτήν την απόφαση και τόνισε ότι θα συνεχίσει τις επαφές με την κυβέρνηση των στρατιωτικών προκειμένου να επιτύχει ένα «αμοιβαία συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα».

Οι αρχηγοί των κρατών-μελών της ECOWAS θα επανεξετάσουν το θέμα σε σύνοδο κορυφής που αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 3 Ιουλίου.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή