Μαντλέν Ρενό (1900-1994), Γαλλίδα ηθοποιός

by Times Newsroom 1

Η Μαντλέν Ρενό (Madeleine Renaud, 21 Φεβρουαρίου 1900 – 23 Σεπτεμβρίου 1994) ήταν Γαλλίδα ηθοποιός. Αμέσως μετά τις σπουδές της στο Κονσερβατουάρ, το 1921, προσελήφθη στην Κομεντί Φρανσέζ για να παίζει ρόλους ενζενί.

Jean-Louis Barrault and Madeleine Renaud.jpg

Έπαιξε στα έργα: Η νεκρή βασίλισσα του Μοντερλάν (1942), Le soulier de satin του Κλοντέλ το 1943 σε σκηνοθ. του Ζ.Λ. Μπαρό, στην Κομεντί Φρανσέζ. Αφότου παντρεύτηκε τον Ζ.Λ. Μπαρό η καλλιτεχνική τους πορεία είχε τους ίδιους σταθμούς: Théâtre Marigny (1946-1956), l’Odeon-Théâtre de France (1959-1968), le Théâtre d’Orsay (1974-1980) και le Théâtre du Rond-Point (1981-1988). To 1963 έπαιξε τις Ευτυχισμένες μέρες του Μπέκετ σε σκηνοθ. του Ροζέ Μπλεν και το 1975 το Pas moi του Μπέκετ. Επιτυχία είχε και στο Des journées entiéres dans les arbres (1976) της Ντιράς, σε σκηνοθ. του Μπαρό.

Madeleine Renaud madeleinerenaudjpg

Έπαιξε και στον κινηματογράφο: L’étrange M. Victor (1937) και Le ciel est a vous (1943) του Ζαν Γκρεμιγιόν, Le diable par la queue (1968) του Φιλίπ ντε Μπροκά.

Επιλογή φιλμογραφίας

Madeleine Renaud Madeleine Renaud Celebrity photos biographies and more

  • Vent debout (1923)
  • La Terre qui meurt (1927) – Roussille Lumineau
  • Jean de la Lune (1929) – Marceline
  • Serments (1931) – Maria
  • Mistigri (1931) – Nell ‘Mistigri’ Marignan
  • La couturière de Lunéville (1932) – Anna Tripied / Irene Salvago
  • The Beautiful Sailor (1932) – Marinette
  • La Maternelle (1933) – Rose
  • The Tunnel (1933) – Mary Mac Allan
  • Maria Chapdelaine (1934) – Maria Chapdelaine
  • Helene (1936) – Hélène Wilfur
  • Stormy Waters (1941) – Yvonne Laurent (as Madeleine Renaud de la Comédie Francaise)
  • Lumière d’été (1943)
  • The Stairs Without End (1943)
  • The Woman Who Dared (1944) – Thérèse Gauthier
  • Le Plaisir (1952) – Julia Tellier (segment “La Maison Tellier”)
  • Dialogue with the Carmelites (1960) – La première prieure
  • The Longest Day (1962) – Mother Superior

Madeleine Renaud Madeleine RENAUD Biographie et filmographie

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή