Μαργαρίτα Σκιαδά: “Τα κρυφά μονοπάτια των ματιών σου” | Εκδόσεις Λιβάνη

by Times Newsroom 1

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΚΙΑΔΑ

ΤΑ ΚΡΥΦΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ ΣΟΥ

Η Μαριάνθη επιστρέφει µετά από χρόνια στο νησί της, για να κάνει µια νέα αρχή. Η ζωγραφική την ταξιδεύει. Στη µοναχική ζωή της µπαίνει σαν στρόβιλος ο Ορφέας. Μια απρόσµενη συνάντηση που θα τη γεµίσει. Η απόσταση που τους χωρίζει όµως θα σταθεί εµπόδιο στη ζωή τους. Ταξιδεύει για τη Ρώµη. Τα ζωγραφικά της έργα έχουν κάνει αίσθηση και καλείται σε µια διεθνή έκθεση ζωγραφικής.
Η φυγή είναι διέξοδος. Ο διάσηµος φωτογράφος Ροµπέρτο Ρούσο µαγεύεται από την οµορφιά και τα έργα της. Προσφέρεται να γίνει ο ξεναγός της σε αυτή την πόλη που είναι υπαίθριο µουσείο. Μέσα από τα δικά του µάτια θα γνωρίσει έναν άλλο κόσµο.Θα κατορθώσει ο Ροµπέρτο να την κάνει να αγαπήσει ξανά; Θα την αφήσει ο Ορφέας να τον ξεχάσει και να προχωρήσει; Έτσι κι αλλιώς η ζωή είναι από µόνη της παράτολµη, γεµάτη ερωτηµατικά και αµφιβολίες.
Η Μαριάνθη δε θα έλεγε ψέµατα στον εαυτό της, ήταν φορές που ο Ορφέας
τρύπωνε στις σκέψεις της διεκδικώντας ένα µέρος της ευτυχίας της.
Το παρελθόν δεν µπορείς να το διαγράψεις. Κάτι που έζησες και σου άφησε αναµνήσεις δε γίνεται να το σβήσεις. Καµιά φορά, αυτά τα πισωγυρίσµατα του µυαλού µπορούν να σε µπλοκάρουν και µόνο η φωνή της λογικής έχει τη δύναµη να σε ξεκολλήσει. Να σου φωνάξει πως ό,τι τελείωσε τελείωσε και δε γυρνάµε πάλι εκεί. Είναι σαν ν’ αφήνεις τον καφέ σου να κρυώσει, δεν έχει πια
την ίδια γεύση. Ποιος θέλει άλλωστε να πίνει κάτι που στα χείλη του µοιάζει άγευστο και παγωµένο;

Η Μαργαρίτα Σκιαδά γεννήθηκε στην Πάρο και πέρασε το µεγαλύτερο µέρος της παιδικής της ηλικίας σε µια κωµόπολη της ανατολικής Αττικής. Από µικρή έγραφε ποιήµατα και παραµύθια, πριν στραφεί στη συγγραφή µυθιστορηµάτων. Παράλληλα ασχολήθηκε µε τη ζωγραφική και έχει λάβει µέρος σε πολλές εκθέσεις. Σήµερα ζει και εργάζεται στο νησί που γεννήθηκε και που αποτελεί την καθηµερινή της έµπνευση στην καλλιτεχνική πορεία της.

  • Μαργαρίτα Σκιαδά: Τα κρυφά μονοπάτια των ματιών σου
  • Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
  • Εκδόσεις Λιβάνη
  • Αθήνα 2021. Σελίδες: 320
  • Τιμή: € 15,30 (με ΦΠΑ)
  • ISBN 978-960-14-3648-7

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή