Μαρία Αγγελίδου & Ειρήνη Βοκοτοπούλου: «1821: ερωτήσεις μόνο!» | Εκδόσεις Ίκαρος

by Times Newsroom

Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί το βιβλίο της Μαρίας Αγγελίδου και της Ειρήνης Βοκοτοπούλου 1821: ερωτήσεις μόνο!, σε εικονογράφηση του Φοίβου Χαλκιόπουλου.

Όσο πιο μεγάλη, όσο πιο κοντινή είναι μια Ιστορία, τόσο δυσκολεύεται να μιλήσει κανείς γι’ αυτήν, να την αφηγηθεί, να την «ιστορήσει» -ακόμα και να την καταλάβει. Και η επανάσταση του 1821 είναι μια τέτοια Ιστορία: απίστευτα σύνθετη, τρομερή σε διάρκεια, καταιγιστική σε γεγονότα.

Η Μαρία Αγγελίδου και η Ειρήνη Βοκοτοπούλου δημιούργησαν το βιβλίο 1821: ερωτήσεις μόνο!, αναζητώντας τρόπους να καταλάβουν το Χτες και το Σήμερα. Ένα βιβλίο που ανοίγει ένα μεγάλο παράθυρο γνώσης στους νέους αναγνώστες.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Τι σημαίνει επανάσταση; Χρειάζεται αρχηγό;

Πού αρχίζει και πού τελειώνει η πατρίδα των Ελλήνων;

Υπάρχουν πατρίδες από λέξεις; Γίνεται επανάσταση χωρίς στρατό;

Τι γίνεται, όταν όλοι είναι εναντίον όλων;

Αυτό το βιβλίο δεν κουράζεται να ρωτάει. Δεν σταματάει να ρωτάει. Θα ήθελε να έχει περισσότερες σελίδες, για να χωρέσει περισσότερες ερωτήσεις. Τις βιαστικές απαντήσεις δεν τις λογαριάζει. Τις οριστικές απαντήσεις δεν τις πιστεύει. Τις ερωτήσεις αγαπάει, μ’ αυτές βρίσκει τρόπους να καταλάβει το Χτες και το Σήμερα, να σκεφτεί το Αύριο. Γιατί οι ερωτήσεις γεννούν καινούργιες ιστορίες, άξιες να τις αφηγηθεί κάποιος κάποτε και να ρωτήσει γι’ αυτές.

ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

Η Μαρία Αγγελίδου γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα και σπούδασε κλασική φιλολογία σε Αθήνα, Γερμανία και Ελβετία. Τα περισσότερα βιβλία της είναι ιστορικά παραμύθια και έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά και τα ισπανικά. Ασχολείται, επίσης, με τη λογοτεχνική μετάφραση και έχει μεταφράσει πάνω από 500 βιβλία, τα μισά από τα οποία είναι για παιδιά. Για το παιδικό αναγνωστικό κοινό έχει επίσης μεταφράσει Σαίξπηρ, Μολιέρο, Δάντη, Θερβάντες, Γκολντόνι κ.ά.. Για τις μεταφράσεις της έχει βραβευτεί τρεις φορές από τη Ελληνική Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας. Διετέλεσε πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Επαγγελματιών Μεταφραστών και μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, μεταξύ 2000-2004.

Ειρήνη Βοκοτοπούλου είναι κοινωνιολόγος και εργάζεται από το 1988 για την προώθηση της ανάγνωσης στις παιδικές ηλικίες. Έχει σχεδιάσει εκπαιδευτικά προγράμματα και αναγνωστικές καμπάνιες για δημόσιες βιβλιοθήκες και σχολεία. Έχει γράψει και έχει επιμεληθεί βιβλία γνώσεων για παιδιά. Έχει δημιουργήσει μαζί με άλλους συνεργάτες το e-περιοδικό Bookbook.gr για την ανάγνωση στις παιδικές ηλικίες.

Ο Φοίβος Χαλκιόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και σπουδάζει αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ενδιαφέρεται για τις οπτικές τέχνες όπως ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός, ο κινηματογράφος και η εικονογράφηση. Το βιβλίο 1821: ερωτήσεις μόνο! είναι το πρώτο βιβλίο που εικονογραφεί.


Πληροφορίες έκδοσης
 • Μαρία Αγγελίδου & Ειρήνη Βοκοτοπούλου
 • 1821: ερωτήσεις μόνο!
 • ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Φοίβος Χαλκιόπουλος
 • ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Βιβλία γνώσεων
 • ISBN: 978-960-572-414-6
 • ΣΕΛΙΔΕΣ: 104
 • ΣΧΗΜΑ: 17 x 24 εκ.
 • ΕΞΩΦΥΛΛΟ: Μαλακό
 • ΤΙΜΗ: 15,50 € (περιλαμβάνει ΦΠΑ 6%)
 • ΒΑΡΟΣ: 300 γρ.
 • ΗΛΙΚΙΕΣ: από 9 ετών
 • Διαβάστε απόσπασμα του βιβλίου

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή