Μαρία Θεοδωρακοπούλου: Οι αρνητές δυσκολεύουν την κατάσταση και μας απογοητεύουν πραγματικά

Όσα δήλωσε η αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας

by Times Newsroom 1

Για την κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και τη μάχη που δίνουν με τους αρνητές οι γιατροί στις ΜΕΘ των νοσοκομείων μίλησε στο MEGA η αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας Μαρία Θεοδωρακοπούλου.

«Δυστυχώς οι περισσότεροι από τους νοσηλευόμενους που έχουμε στις μονάδες Covid σε όλη την Ελλάδα είναι ανεμβολίαστοι» ανέφερε η κυρία Θεοδωρακοπούλου, εξηγώντας πως ένα μεγάλο ποσοστό αυτών είναι αρνητές και ένα άλλο ποσοστό είναι από ανθρώπους που δηλώνουν ότι δεν πρόλαβαν να εμβολιαστούν.

«Οι αρνητές είναι αυτοί που δυσκολεύουν την κατάσταση, γιατί δυστυχώς δεν μετανοούν. Και αυτό είναι τραγικό γιατί έχουν τον άνθρωπό τους που μπορεί να πεθάνει -όπως συμβαίνει και σε μεγάλο ποσοστό των περιπτώσεων- αλλά οι άνθρωποι αυτοί συνεχίζουν να αρνούνται να προστατευθούν και να προστατεύσουν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας» συμπλήρωσε η αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας.

«Υπάρχει και ένα ποσοστό αρνητών που αμφισβητούν ότι υπάρχει κορονοϊός, ακόμα και δύο χρόνια μετά και την παγκόσμια αναγνώριση του ιού, ενώ μας κατηγορούν ότι προσβάλλουμε εμείς τους ασθενείς με διάφορα νοσήματα» υπογράμμισε για τις επιθέσεις που δέχεται το ιατρικό προσωπικό των ΜΕΘ από τους αρνητές, τονίζοντας ότι είναι συνεχείς οι απειλές μηνύσεων. «Έρχονται ακόμα και χαρτιά που ζητούν να παραδοθούν οι φάκελοι των ασθενών στην Εισαγγελία» συμπλήρωσε η Μαρία Θεοδωρακοπούλου.

«Όχι μόνο δυσχεραίνουν το έργο μας, αλλά μας απογοητεύουν πραγματικά. Γιατί στην κοινωνία που ζούμε, πολλοί από εμάς δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι ύστερα από δύο χρόνια, υπάρχουν άνθρωποι που επιλέγουν να πεθάνουν, αλλά να ταλαιπωρήσουν και τον υπόλοιπο πληθυσμό» κατέληξε η αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή