Μαρίν Λεπέν: Υποσχέθηκε κατάργηση του Σένγκεν και «οικονομικό πατριωτισμό» σε περίπτωση που βγει πρόεδρος

Τόνισε πως χρειάζονται κι άλλες πολιτικές μεταρρυθμίσεις

by Times Newsroom

Η Μαρίν Λεπέν μίλησε σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό με αφορμή τον δεύτερο επικείμενο γύρο των γαλλικών εκλογών και τόνισε ότι άμα κερδίσει, τότε θα βγάλει την Γαλλία από την συνθήκη του Σένγκεν.

Μάλιστα, υποσχέθηκε πολιτικές μεταρρυθμίσεις και προσφυγή σε δημοψηφίσματα, ενίσχυση του κράτους πρόνοιας και μείωση της ηλικίας συνταξιοδότησης χωρίς αύξηση εισφορών και φόρων, καθώς και μείωση της εισφοράς της Γαλλίας στον προϋπολογισμό της ΕΕ.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, η Λεπέν δεσμεύτηκε ότι θα κινηθεί με «οικονομικό πατριωτισμό» και ανέφερε ότι αν εκλεγεί θα ιδρύσει υπουργείο καταπολέμησης της απάτης, ενώ έκανε λόγο για «ήπια μέτρα» αναφορικά με την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Επίσης, ως προς την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, υποσχέθηκε ενίσχυση του εξοπλισμού της αστυνομίας, αύξηση των μελών του δικαστικού σώματος και απέλαση των αλλοδαπών φυλακισμένων υπό τον όρο ότι θα εκτίσουν τις ποινές τους στις χώρες τους.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή