Μαρινάκης: Εισαγόμενη η ακρίβεια – Ξεκινούν από 1η Μαρτίου οι παρεμβάσεις για το βρεφικό γάλα

Η ακρίβεια αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σύνολο των πολιτών, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

by Times Newsroom

Μιλώντας στο Mega ανέφερε ότι «είναι μια εισαγόμενη ακρίβεια, είναι υποχρέωση του κάθε κράτους να την αντιμετωπίσει. Υπάρχει ένας πίνακας που αποτυπώνει τι συμβαίνει σε κάθε χώρα σε επίπεδο τροφίμων στον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε βάθος διετίας. Εδώ η συζήτηση επεκτείνεται σε τρία επιμέρους πλαίσια. Το πρώτο αφορά τις στοχευμένες παρεμβάσεις όπως η μόνιμη μείωση τιμής, καλάθι νοικοκυριού, αυτές που ξεκινούν από 1η Μαρτίου, για το βρεφικό γάλα, την παρέμβαση από το χωράφι στο ράφι. Αυτά, λοιπόν, περιμένουμε να δούμε πώς θα αποδώσουν. Το καλάθι του νοικοκυριού απέδωσε σε έναν βαθμό, συνεχίζει και εφαρμόζεται. Η μόνιμη μείωση τιμής απέδωσε σε έναν άλλον βαθμό. Όλα αυτά είναι τα προσωρινά μέτρα, όπως είναι και η προσωρινή στήριξη με κάποια επιδόματα όπως έγινε τον Δεκέμβριο η στήριξη για τις πιο ευπαθείς ομάδες με πάνω από 700 εκατ. ευρώ.

Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν κάνει καλό στον τόπο να έχει μία τέτοια εικόνα στην αξιωματική αντιπολίτευση», σχολίασε ο Παύλος Μαρινάκης για τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παρέμβαση – «βόμβα» του Αλέξη Τσίπρα λίγες ώρες πριν την έναρξη του Συνεδρίου του κόμματος.

«Είχαμε μία κυβέρνηση με τόσα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει να παίρνει μεγάλο ποσοστό, παρά τα μεγάλα προβλήματα και μία αξιωματική αντιπολίτευση να πηγαίνει από το 30% στο 20% αρχικά και μετά 17%. Καλά τα πρόσωπα και οι εσωτερικές διαμάχες και οι αποχωρήσεις, αλλά καλύτερη είναι η συζήτηση για πολιτικές».

Μεταξύ άλλων κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως «συκοφαντεί την Ελλάδα στην Ευρώπη» και «βαφτίζει κρίσεις του πρωθυπουργού τις παγκόσμιες κρίσεις».

Για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και τις καταλήψεις

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, το οποίο θα τεθεί προς ψήφιση στις 8 Μαρτίου, με τον Παύλο Μαρινάκη να κάνει λόγο για «μία εμβληματική μεταρρύθμιση» και θα αποτελεί «μία σημαντική ημέρα για τους νέους ανθρώπους»

Η κυβέρνηση θέλει να αναθεωρήσει το άρθρο 16, καθώς «μιλάμε για παραρτήματα ξένων ΑΕΙ ως μη κρατικά πανεπιστήμια, ενώ με την αναθεώρηση του άρθρου 16 ελπίζουμε πως θα μπορούν να ιδρυθούν τα μη κρατικά πανεπιστήμια».

Μεταξύ άλλων τόνισε πως η συντριπτική πλειοψηφία των συνταγματολόγων είναι υπέρ της συνταγματικότητας του σχεδίου, ενώ στη συνέχεια κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη για λαϊκισμό.

«Ο κος Ανδρουλάκης επέλεξε αντί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο και να μιλήσει με όρους του 2024 να επιστρέψει στο παρελθόν και να μιλάει σαν γραμματέας παράταξης της δεκαετίας του ’80», δήλωσε.

Όσο για τις καταλήψεις, ανέφερε πως η αστυνομία θα παρέμβει όπου χρειαστεί. Τόνισε, δε, πως η κυβέρνηση δεν έχει εκδικητική διάθεση, αλλά πρέπει να τηρηθεί ο νόμος.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com