Μαρόκο: Ανασύρθηκε νεκρός ο 5χρονος από το πηγάδι

Οι διασώστες έδωσαν τιτάνιο αγώνα για να φτάσουν στον παγιδευμένο πεντάχρονο και να τον σώσουν αλλα τελικά δεν τα κατέφεραν.

by Times Newsroom

Ο μικρός Ράιαν ανασύρθηκε νεκρός από το πηγάδι στο οποίο παρέμεινε παγιδευμένος επί πέντε ημέρες στο χωριό Ιγκράν στο Βόρειο Μαρόκο, ανακοίνωσε το παλάτι, μεταδίδουν τα μαροκινά μέσα ενημέρωσης.

Οι διασώστες έδωσαν τιτάνιο αγώνα για να φτάσουν στον παγιδευμένο πεντάχρονο και να τον σώσουν αλλα τελικά δεν τα κατέφεραν.

Το αγοράκι  διέφυγε της προσοχής των γονιών του και γλίστρησε στη βαθιά τρύπα, βάθους 32 μέτρων την ώρα που πατέρας του επισκεύαζε το πηγάδι.

Αμέσως ξεκίνησε η επιχείρηση σωτηρίας του. Από το στενό μόλις 45 εκατοστών άνοιγμα του πηγαδιού αρχικά του έδωσαν οξυγόνο, νερό και τροφή αλλά  δεν μπορούσαν να έχουν εικόνα.

Το επόμενο βήμα ήταν η εξόρυξη οριζόντιας σήραγγας μέχρι το σημείο που βρισκόταν. Μια επιχείρηση  εξαιρετικά δύσκολη, λόγω του κινδύνου κατολίσθησης του εδάφους γύρω από το πηγάδι.Οι μαροκινοί διασώστες είχαν εισέλθει από νωρίς το απόγευμα στο τούνελ που οδηγούσε στον θύλακα όπου βρισκόταν ο Ράιαν και συνοδεύονταν από ιατρική ομάδα,

RUPTLY
Morocco: 5-yr-old boy pronounced dead following extraction by rescuers – Moroccan Royal Court

Οι τελευταίες εικόνες από την κάμερα που είχε προωθηθεί  στο εσωτερικό του πηγαδιού, έδειχναν το παιδί   ξαπλωμένο στο πλευρό» .

Σε ένδειξη αλληλεγγύης, πλήθος χιλιάδων ανθρώπων είχε συρρεύσει και κατασκηνώσει παρά το κρύο στην ορεινή αυτή περιοχή του Ριφ, που βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μέτρων.

Μεταλλικά φράγματα είχαν  τοποθετηθεί για να εμποδίσουν το πλήθος να πλησιάσει.

GUARDIAN NEWS
Crowd prays for Moroccan boy trapped in well as rescuers enter tunnel

Καθώς οι εργασίες προχωρούσαν, οι άνθρωποι φώναζαν «Αλλάχ Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος) και χειροκροτούσαν για να ενθαρρύνουν τους διασώστες.

Το δράμα του Ράιαν προκάλεσε  κύμα συγκίνησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το Μάγρεμπ μέχρι το Ιράν και από την Υεμένη μέχρι τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή