Μαξίμου σε ΣΥΡΙΖΑ: Απαίτηση του δημοκρατικού κόσμου να υπάρξει συνεννόηση για το κόμμα Κασιδιάρη

Για «προσπάθεια δημιουργίας πολιτικών εντυπώσεων» κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ κυβερνητικές πηγές μετά την ανακοίνωση της; Κουμουνδούρου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει τη δική του νομοθετική πρόταση προκειμένου να αποκλειστεί η κάθοδος του κόμματος που διευθύνει από τις φυλακές ο Ηλίας Κασιδιάρης.

by Times Newsroom

Η κυβέρνηση που από την πρώτη στιγμή είχε ζητήσει δια στόματος πρωθυπουργού ευρεία συναίνεση από τα κόμματα στη σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα καταθέσει στη Βουλή επισημαίνει επίσης ότι «είναι απαίτηση του δημοκρατικού κόσμου να επιτευχθεί συνεννόηση».

Πιο συγκεκριμένα οι κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας την πρόθεση της Κουμουνδούρου να καταθέσει δικό της σχέδιο ανέφεραν: «Το πολιτικό σύστημα, όπως έχει τονίσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οφείλει να εξαντλεί τα περιθώρια τα οποία δίνει το Σύνταγμα ώστε να μην εκπροσωπούνται εγκληματικές οργανώσεις στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Σε αυτό το πλαίσιο επεδίωξε εδώ κι εβδομάδες ευρύτερη πολιτική συνεννόηση με βάση συγκεκριμένη νομοθετική πρόταση. Αυτή τη συνεννόηση θα συνεχίσει να επιδιώκει με ανοιχτό πνεύμα διαλόγου. Δηλώσεις και κινήσεις για λόγους πολιτικών εντυπώσεων δεν βοηθούν. Είναι απαίτηση του δημοκρατικού κόσμου να επιτευχθεί συνεννόηση πάνω σε αυτό το μείζον ζήτημα και η κυβέρνηση θα την επιδιώξει εξαντλώντας κάθε δυνατότητα».

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι η κυβέρνηση έχει αποστείλει ήδη σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ τη νομοθετική ρύθμιση στο πλαίσιο της προσπάθειας συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή