Με Παπαγιάννη ή χωρίς, ο Παναθηναϊκός αποτελεί γκραντ αουτσάιντερ

by Times Newsroom

Οι τελευταίες χρονιές δεν είναι ιδανικές για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό και για τον φίλαθλο κόσμο του. Η ομάδα μοιάζει να υπολείπεται σε οργάνωση, σε ορθολογικές επιλογές και σε άτομα που θα μπορέσουν να διοικήσουν και να διευθύνουν κατάλληλα τον σύλλογο, που εδώ και δεκαετίες έφεραν αμέτρητες επιτυχίες για το ελληνικό μπάσκετ.

Παρότι οι αλλαγές στο ρόστερ των «πράσινων» δίνουν και παίρνουν τα τελευταία έτη, υπάρχουν κάποιοι αθλητές που παραμένουν πιστοί στον Εξάστερο. Παλαιότερα ήταν ο Ιωάννης Παπαπέτρου, πλέον είναι ο Γιώργος Παπαγιάννης. Ο Έλληνας σέντερ βρίσκεται για αρκετά χρόνια στον σύλλογο, αποτελώντας σταθερά την πρώτη επιλογή του εκάστοτε προπονητή για την γραμμή των ψηλών.

Αποτελεί άλλωστε επιλογή αθλητή από την εγχώρια αγορά και αν μη τι άλλο value for money. Διαθέτει χρόνια εμπειρίας στον χώρο, αφού μόλις στα 19 του χρόνια έγινε draft στο NBA, κερδίζοντας ένα συμβόλαιο στους Sacramento Kingks. Εκεί έμεινε για δύο έτη, καθώς το Μάρτιο του 2018 πήρε μεταγραφή για τους Portland Trail Blazers, ενώ λίγους μήνες αργότερα, τον Ιούλιο του 2018, επέστρεψε στον Παναθηναϊκό για να γίνει ο βασικός σέντερ της ομάδας.

Η φετινή χρονιά δεν είναι και η καλύτερη δυνατή γενικότερα για τον Παναθηναϊκό. Ο ίδιος ο Παπαγιάννης βέβαια καταφέρνει να κάνει αισθητή την παρουσία του. Στην Euroleague μετράει 7,7 πόντους κατά μέσο όρο, 5,7 ριμπάουντ και 1,3 μπλοκ, με τα ατομικά στατιστικά του να είναι ελαφρώς πεσμένα σε σχέση με την περσινή σεζόν. Στο πρωτάθλημα της Basket League βέβαια έχει καλύτερα στατιστικά, λόγω και του χαμηλότερου επιπέδου βέβαια. Χαρακτηριστικά, ο Έλληνας σέντερ μετράει 11,1 πόντους κατά μέσο όρο ανά αγώνα, 1 ασίστ, ενώ τα στατιστικά του σε ριμπάουντ και μπλοκ παραμένουν ίδια με εκείνα της Euroleague. Η θέση του σέντερ άλλωστε επηρεάζεται άμεσα από την υπόλοιπη ομάδα, η οποία είναι «υπεύθυνη» να τροφοδοτεί τον ψηλό.

Ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή αποτελεί το δεύτερο φαβορί για την κατάκτηση της Basket League. Βέβαια, δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση την ομάδα των προηγούμενων δεκαετιών. Αποτελεί το δεύτερο φαβορί για τον τίτλο για μία σειρά από λόγους. Αρχικά, σε σχέση με το πρώτο φαβορί το οποίο είναι ο Ολυμπιακός, δεν έχει δημιουργήσει ένα ομοιογενές σύνολο τα τελευταία χρόνια, πραγματοποιώντας αρκετές αλλαγές στα ρόστερ του. Συν τοις άλλοις, δεν έχει στηρίξει έναν προπονητή και να του «παραδώσει τα κλειδιά» για να «χτίσει» μία ομάδα που σε βάθος χρόνου θα φέρει τίτλους και διακρίσεις.

Από εκεί και πέρα, από τον Παναθηναϊκό λείπουν οι παίκτες από το πάνω ράφι σε σχέση με τον βασικό αντίπαλό του. Κάτι τέτοιο φάνηκε και στον ημιτελικό Κυπέλλου ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει σχετικά εύκολα με 81-65. Το μπάσκετ άλλωστε είναι ένα άθλημα στο οποίο η πιο ποιοτική και παράλληλα δουλεμένη ομάδα κερδίζει. Και τούτη τη χρονική περίοδο, ο Παναθηναϊκός έχει πετύχει το… μηδέν στα δύο. Θα μοιάζει με θαύμα εάν καταφέρει να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα, γι’ αυτό άλλωστε προσφέρεται σε απόδοση 5.50, σε σχέση με τον Ολυμπιακό, ο οποίος σε απόδοση 1.15 μοιάζει με το ακλόνητο φαβορί.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com