Με ψέματα δεν μπορείς να προχωρήσεις

Δήλωση- Παρέμβαση του Διευθυντή Ερευνών της ΟPINION POLL Ζαχαρία Ζούπη με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής για «την λίστα Πέτσα» και τις δημοσκοπήσεις

by Times Newsroom

H αυλαία της περίφημης Εξεταστικής Επιτροπής πέφτει και ο ΣΥΡΙΖΑ τρώει ένα ηχηρό χαστούκι για όσα ψέματα, συκοφαντίες και fake news έγραψε και είπε. Tα κόμματα της αντιπολίτευσης που δέχτηκαν επίσης στο όνομα της διαφάνειας, κόντρα και στα αρχικά σκεπτικά τους να συσταθεί Επιτροπή που ανάμεσα στα θέματα είχε μία έρευνα μιας εταιρείας(!) θα πρέπει να νιώθουν αμήχανα. Αν μη τι άλλο αποτελεί γελοιότητα μια Εξεταστική Επιτροπή να διερευνά μία έρευνα μιας εταιρείας μέσω της οποίας χειραγωγήθηκε δήθεν  όλη η κοινωνία.

Αποτελεί γελοιότητα, φθορά των θεσμών και ειδικά του ρόλου των Εξεταστικών Επιτροπών.  Ουσιαστικά οδηγήθηκαν από την αγωνία τους να μην φανούν ότι δεν θέλουν διαφάνεια σε μια απόφαση που βέβαια οδήγησε σε μια Εξεταστική Επιτροπή που έφερε στην επιφάνεια πολύ πολύ αποκαλυπτικά στοιχεία. Αναφέρομαι ειδικά για εταιρείες που στήθηκαν από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λίγους μήνες πριν τις εκλογές για να κλείσουν λίγο μετά, αφού ανταποκρίθηκαν στο ρόλο τους να δημοσιοποιήσουν έρευνες για να στηριχθεί η θεωρία ότι « το παιχνίδι παίζεται».

Αναφερόμενος στο σκέλος των δημοσκοπήσεων και μόνο,  η αναφορά στο κείμενο της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για την Εξεταστική Επιτροπή στην OPINION POLL ότι « διενεργεί δημοσκοπήσεις πέραν κάθε δεοντολογίας με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτικών στόχων της Κυβέρνησης και την χειραγώγηση των πολιτών» αποτελεί όνειδος και απαράδεκτη στοχοποίηση για μια Εταιρεία μέλος του ΣΕΔΕΑ, του ESOMAR, της WAPOR και ασφαλώς του ΕΣΡ, που τιμήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις προβλέψεις και τις μετρήσεις της ενόψει των εκλογών του 2019. Συνιστά μεγίστη παραποίηση της πραγματικότητας πολύ περισσότερο αφού η συγκεκριμένη έρευνα ελέγχθηκε από τους ελεγκτές του ΣΕΔΕΑ και βρέθηκε καθ΄ όλα άμεμπτη.

Αποτελεί χτύπημα της στοιχειώδους λογικής αφού επί χρόνια εκατοντάδες έρευνες όλων των γνωστών εταιρειών δημοσκοπήσεων δίνουν ακριβώς την ίδια εικόνα. Ποιος θα ήταν επομένως ο λόγος να «στηθούν» δημοσκοπήσεις; Αφού όλες δείχνουν τα ίδια ακριβώς συμπεράσματα. Γι’ αυτό και απαίτησα συγγνώμη από τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για όσα έχουν πει. Η συγγνώμη όμως αποτελεί δείγμα γενναιότητας και τέτοια δεν υπάρχει. Άλλωστε στο όνομα της OPINION POLL χτυπιόντουσαν όλες οι Εταιρείες Δημοσκοπήσεων και κανείς δεν μπορεί να περιμένει μια διαφορετική στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις εταιρείες δημοσκοπήσεων και στο επόμενο διάστημα για πολλούς λόγους.

Όλα αυτά ακούστηκαν στην Εξεταστική. Κατατέθηκαν στοιχεία. Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ στο πόρισμά του επιμένει ακριβώς στους ίδιους χαρακτηρισμούς. Είναι λογικό. Είναι γνωστή η εχθροπάθειά του προς τις δημοσκοπήσεις με εξαίρεση κάποιες. Την περίοδο 2017-2019 δεχτήκαμε όλοι αφόρητες πιέσεις και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς. Δεχτήκαμε απειλές ότι θα μας στείλουν εισαγγελείς. Είδαμε εταιρεία (VOX POP) να καταγγέλλεται , να της δίνεται διάστημα τριών μηνών (!) για να ελεγχθεί και να μην ελέγχεται, όπως και εταιρεία (Bridging Europe) να δημοσιεύει  στην «ΑΥΓΗ» παράνομα δημοσκοπήσεις αφού δεν ανήκει καν στο ΕΣΡ και να μην παρεμβαίνει κανείς. Αυτοί οι άνθρωποι που προμόταραν τέτοιες καταστάσεις θέλησαν να « δικάσουν», να στοχοποιήσουν, να εξοντώσουν την OPINION POLL και να χτυπήσουν συνολικά την αξιοπιστία των ερευνών. Γι αυτό και κανείς δεν τους παίρνει στα σοβαρά, δεν τους ακούει. Το θέμα είναι και τα κόμματα της αντιπολίτευσης πλην ΣΥΡΙΖΑ να τον απομονώσουν, μη αποδεχόμενοι τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις  και τα ωμά ψέματα.

Απ΄ό,τι φαίνεται, όλα θα τελειώσουν στην Ολομέλεια της Βουλής. Αυτή η νοσηρή επίθεση θα πάρει την δημοκρατική απάντηση που τής αρμόζει. Ωστόσο, δεν θα ήταν αργά για τον ΣΥΡΙΖΑ να καταλάβει ότι χτυπώντας τις δημοσκοπήσεις, δεν μπορεί να υπερβεί τα στρατηγικά αδιέξοδά του και την εκλογική συρρίκνωσή του. Με ψέματα δεν μπορείς να προχωρήσεις.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com